Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Kragher "Natteravn"

av yngve

Kragher 22Selskap: FAJo Music AS

Release: 20.05.22

Tung norsk hardrock med tyngde og stemning.

Kragher@Facebook

Bandet kjører tekster på norsk, noe som plasserer de i et litt begrenset nedslagsfelt, i hvert fall når det er snakk om å promotere utenlands. Samtidig, hvorfor ikke? Rammstein drar jo greit på tekster mange ikke skjønner, men synger med på :). 

Kragher er ikke veldig farlige musikalsk, men de har et mørke som omslynger låtene. Det er en god del spor av Tømmermenn her, både i musikken og hvordan vokalen framstår. Ikke sååå metal som Svelvikbandet, det heller mulig mer mot Dum Dum Boys. Fortsatt rocka, og tidvis ganske så tungt. Med denne oppskriften bør de kunne sementere fanbasen både hos metalfolket og hos et mer generelt rockepublikum. Det er i seg selv en hårfin balanse som er imponerende. 

Det svinger bra av de på for eksempel Skudd, der de legger seg tett opp til Black Debbaths brygg. Mulig det i hovedsak er koringene som påminner mest, men når jeg hører etter har de flere likheter, og stoner-/70's-vibbene ligger og svømmer der nede. Fin-fin klassisk hardrocksolo på denne låten. 

Produksjonen er kanonfet, det er en lyd som rett og slett er skreddersydd for bandets musikk. Fint trøkk, god miks, og dybde, spesielt på vokalen. Innspillingen er gjort selv, med miksehjelp av velkjente Toproom Studio og Børge Finstad, og hvor mastring er gjort av ditto velkjente Tom Kvålsvoll i Kvalsonic Lab. En bra symbiose. 

Spilletiden ble et lite aber for meg, nesten en klokketime med denne hardrocken kan jobbe litt mot de, for meg om ikke annet. Det er ikke nok variasjon i låtmaterien, både musikk og vokal, til at jeg ikke synes dosen ble litt drøy. Det er uansett subjektivt, om vi holder oss til oppskriften og det uttrykket de har kokt i hop, er det velfungerende. Variasjonen som foreligger med Dine Fineste Vinglass krediteres gjestevokalist Miriam

Jeg vil gjette på at det er grunnlag for at et slikt band kan vokse og befeste seg i den norske rockejungelen/-scenen, det er livevennlig og som nevnt balansert i å treffe et bredt spekter av mennesker. 

Litt drypp av at det ble litt likt over tid og at jeg likte det godt, havner jeg greit over midtsjiktet. Karakteren er sterk.

Intervju kommer når køen tillater det :).

6,5/10

Tracklist:

 1. Landets Helter
 2. Spytt Blod
 3. Skudd
 4. Oberst Kragher
 5. Begjær
 6. Natteravn
 7. Deres Liv
 8. Hat Og Forakt
 9. Dine Fineste Vinglass
 10. Skorpion
 11. Stupet
 12. Fritt Vilt
 13. Dyd