Karmøygeddon 23 B

Lacuna Coil (London, 19.01.18)

av heavymetal.no

Lacunal Coil London 190118 Katie Frost (4)Sted: O2 Forum Kentish Town 

Fredag 19. januar var det duket for en meget spesiell aften for alle Lacuna Coil-fans da de feiret sitt 20-årsjubileum med konsert i Londons O2 Forum Kentish Town. Vår fotograf Boris var der for anledningen, uten kamera, og hjalp Katie Frost fra engelske The Moshville Times ut med en anmeldelse for kvelden, og med tillatelse fra dem gjengir vi den her.

Vi i Heavymetal.no vil takke Katie Frost for lån av bilder og The Moshville Times for anmeldelsen.

***

På fredags kveld var jeg på The Forum i Kentish Town vitne til en veldig spesiell one-off Lacuna Coil-konsert, der det italienske gothmetal-bandet feiret 20 år med et karrièredekkende sett omgitt av en sirkusinspirert scene med akrobater og flammer.

I utgangspunktet skulle konserten finne sted på O2 Empire Sheperds Bush med plass til 2000 personer, men ble flyttet til O2 Forum Kentish Town hvor kapasiteten var 2300. Selv om det ikke var helt utsolgt, var det pakket med forventningsfulle fans som ville få med seg denne unike ekstravagansen, og mange hadde stått i kø i timevis, og flere hadde reist fra andre verdenshjørner for å ta del i det som var annonsert som The Greatest Show On Earth.

Uten supportband entret Lacuna Coil scenen rundt 20:15, og ble tatt imot av gledesbrøl og entusiasme fra ivrige fans. De åpnet settet med A Current Obsession og deres gjenkjennelige miks av kvinne- og herrevokal akkompagnert av tunge gitarriff. Hele scenen var satt opp som et sirkustelt med rødt drapert stoff, klovnehoder med lysende røde øyner som voktet hver side av scenen og et skreddersydd 119 show-karnevallignende skilt bak trommisen. Bandet fikk selskap av meget elaborert kledde styltegående akrobater som omringet bandet og ga oss en smak på det teatralske vi hadde i vente.

Etter en engasjerende men relativt rolig start på settet, satte bandet opp temperaturen med favoritten Blood, Tears, Dust. Alt dette mens flammebærende dansere i skinnende trikoter med krøllete hvitt hår beveget seg rundt scenen, og Cristina, som hadde flammer stigende opp fra hendene sine mens hun sang.

Gjennom konserten danset klovner rundt på scenen, mimet og utførte akrobatikk til sangene. Når The House Of Shame begynte, ble scenen forvandlet til et sinnsykehus, med en nydelig koreografisk opptreden mellom Cristina og Andrea - og hvor skumle figurer kom ut av utsmykkede rammer og prøvde å få tak i vokalistene mens de sang.

I tillegg til å framføre sanger fra alle åtte skivene, inkludert Delirium, spilte de sanger de ikke har spilt før, deriblant Soul Into Hades og Comalies.

Mellom hoveddelen av settet og starten på ekstranummeret fikk vi servert en mystisk danseopptreden, etterfulgt av Cristina og en pianist som fremførte en magisk og emosjonell akustisk/pianoversjon av Falling Again og Wide Awake. Under dette ble Cristina heist opp i luften ikledd en bølgende fallskjermlignende kjole, noe som gjorde publikum målløse!

Lacuna Coil avsluttet kvelden med det som har blitt deres hymne; Nothing Stands In Our Way, akkompagnert av dansere og en akrobat hengende fra taket med gnister fykende fra dem; en absolutt nydelig opplevelse!

Bandet og teamet rundt har uten tvil lagt mye anstrengelse inn i showet som skulle feire 20 suksessfulle år - og leverte definitivt varene. Det var uhyre detaljrikt; fra det teatralske sceneoppsettet, til koreografien, akrobatikken og kostymene. Det var en fryd for øynene og ørene, der vi ikke bare fikk servert bra musikk, men et cirque du soleil-aktig show i tillegg. Det er ikke hverdagskost!

Konserten ble filmet og vil bli utgitt på DVD i snar framtid, der alle kan ta del i denne magiske kvelden!

Lacunal Coil London 190118 Katie Frost (5)Lacunal Coil London 190118 Katie Frost (3)

Lacunal Coil London 190118 Katie Frost (6)Lacunal Coil London 190118 Katie Frost (1)

Lacunal Coil London 190118 Katie Frost (2)