210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Leah "The Quest"

av arni sørlie

Leah 19Selskap: Inner Wound Records

Release: 05.10.18

Kanadisk symfo frontet av Leah McHenry.

Leah er ute med sitt tredje album, og med seg denne gang er folk fra storheter som Nightwish, Blind Guardian, Delain….m.fl. Jeg er ikke så bevandret i denne sjangeren, så jeg kan ikke sammenligne med tidligere slipp. Det er utenfor min komfortsone, og da snakker vi ikke guilty pleasure-siden heller. Men, den fikk en del runder og det viser seg at jeg kanskje liker mer av denne sjangeren enn jeg selv ante? 

Leah@Facebook

Når det kommer til damefrontet symfonisk metal (eller, metal er kanskje å ta litt hardt i når vi snakker Leah) er det ofte band som Nightwish, Within Temptation, Leaves Eyes og den gjengen som blir nevnt. Alle nevnte ligger i et pompøst landskap som er ufarlig for lytteren. Leah er også det, men det følger en del andre elementer med her. Ta det 10 minutter lange åpningskuttet f.eks, der er vi mer inne på en mediterende Deep Forest-stemning og feel. Det bygger og demper og dynamiserer utrolig flott. Vakkert og nesten litt world music-/celtic-aktig. Platen i helhet bærer mye eventyr og fantasi med seg, og mye kunne nok vært veldig effektivt som filmmusikk.

Det er plenty med sjangerrette låter, og mye som for meg blir litt i kjedeligste laget. Dog, jeg vet at det er enorm interesse for dette nå til dags, så hvis du har snev av feelgood på band jeg nevnte over, da er jo dette absolutt noe å slippe til i ørekanalen.

Temaene som ga meg mest var når det blandes inn andre sjangere som folk, celtic, world og operetter, men ikke minst når gitarene fikk riffe med. Her og der var det nesten litt prog å spore. De kunne nok med en enda heftigere produksjon greid å lage det enda mer pompøst på toppene, men det er kledelig fin lyd på platen, så ikke noe krise sånn sett.

Leah har greid å lage en plate som skiller seg fra sjangerens største, og håper det gir henne en liten V.I.P til et hopp opp på plakaten. Hun har allerede nær en halv million lyttere på Spotify, og håper The Quest mangedobler det. 

Leahs stemme og egenart med mystikken som ofte fremtrer må jo, isolert sett i sjangeren, være et solid godt album. Jeg kommer nok til å sette på denne innimellom når det skal slappes av og det trengs en pause. Veldig headsetvennlig!!!

8/10

Tracklist:

  1. The Quest
  2. Edge of your Sword
  3. Lion Arises
  4. Heir
  5. Ruins of Illusion
  6. Labyrinth
  7. Abyss
  8. Oblivion (Between Two Worlds)
  9. Ghost upon a Throne
  10. The Water is Wide