Karmøygeddon 23 B

Leaves Eyes "King Of Kings"

av yngve

10421532 10153416878373901 1607469901258089836 NSelskap: AFM Records 

Release: 11.09.15

Leaves Eyes overrasker ikke, men leverer samtidig et solid håndverk.

Det er og blir en smakssak, musikk, og få temaer er like mye debattert og kranglet om i kretsene av fans og synsere. Leaves Eyes er nok et band man enten elsker eller ikke, men det finnes et mellomsjikt, der er jeg. 

Jeg har ingenting mot å tilbringe tid med bandet, og denne skiva er helt ok, faktisk noe av det bedre jeg har hørt fra gjengen. Det er pompøst, som forventet, låtene er skodd på en soundtrack-aktig lest og produksjonen er ditto. Det er stort, vakkert og spiller mye på Liv Kristines sarte vokal, og i samspill med disse koringene som brukes for å skape en kontrastfølelse.

Det er ikke et krevende album å komme inn i, men det trenger det heller ikke å være. Det er en skive som gir mye, smekre melodier, svulstige partier og mye av denne dualiteten Leaves Eyes er så kjent for.

Leaves Eyes@Facebook

Jeg har altså ingen problemer med å tilbringe tid med dette albumet, men er samtidig en kar som krever mye mer enn søte linjer og klisjéfylt muskelmetal for å bli imponert. Jeg har en bred musikksmak, og driter glatt en feit en i om folk er enig/uenig med meg, det kommer Leaves Eyes til gode denne gangen, for jeg har ikke noe problem med å høre kvalitetene her, selv om det altså ikke pirrer de sansene jeg vanligvis vil ha tilfredsstilt for å få uttelling.

6,5/10

Tracklist:

 1.  Sweven 
 2.  King Of Kings 
 3.  Halvdan The Black 
 4.  The Waking Eye 
 5. Feast Of The Year 
 6.  Vengeance Venom 
 7.  Sacred Vow 
 8.  Edge Of Steel 
 9.  Haraldskvæði 
 10.  Blazing Waters 
 11. Swords In Rock