Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Leverage "Determinus"

av yngve

Leverage 19Selskap: Frontiers

Release: 26.04.19

De melodiske hardrockerne slapp skive tidligere i år. Jeg har nok latt denne ligge litt for lenge, men kanskje har du ikke fått med deg bandet, eller skiva?

Leverage@Facebook

Nå er det en del år siden jeg fant finnene veldig interessante, men ser man tilbake ti år, kom de med en bokstavelig talt melodisk koloss med albumet Circus Colossus. Og det er faktisk første slipp dette, Determinus, siden de slapp førstnevnte. 

Kvaliteten er der, ikke låtene i like stor grad. De er kanskje litt mindre pompøse og dramatiske nå. Det er litt mer hardrock over dette, men fortsatt makter de å holde kvaliteten intakt. 

Selve skiva er jevn, gjennom spilletiden er det lite bevegelse opp eller ned, men de ligger å et bra nivå. Litt kjedeligere enn sist, men fortsatt verdt å sjekke ut. 

Låten under her er kanskje ikke den beste representanten, de jeg likte bedre la seg litt i Dio-gata, dette episke og seige. Vokalen er bra, som sist, og det er til info ikke mye som skiller de to utgivelsene fra hverandre - det er bare en endring i stil som er nok til at jeg favoriserer forgjengeren. Og til info er Determinus bandets fjerde slipp.

6,5/10

Tracklist:

 1. Burn Love Burn
 2. Wind of Morrigan 
 3. Tiger 
 4. Red Moon over Sonora
 5. Mephistocrate
 6. Afterworld's Disciple 
 7. When We Were Young 
 8. Heaven's No Place for Us 
 9. Hand of God 
 10. Rollerball 
 11. Troy