Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Livsnekad "Nostalgisk Katarsis"

av steinar selstø

E315935a9febcee1b1560a74db531428Release. 01.08.11

Et par av gutta i Livsnekad har en fortid fra svenske Shining. Det kan for så vidt høres …

Forut for tiden denne EP-en ble sluppet dukket det opp jevnt og trutt med suicidal black metal-band. For meg virker det som om denne trenden har stoppet opp, og dermed føles det friskere å lytte til Nostalgisk Katarsis nå. Dette scorer selvsagt Livsnekad på, men jeg føler meg trygg på at skiva ville falt godt i smak dersom den var blitt anmeldt også for noen år siden.

Det handler mye som atmosfære her, og denne får man fram ved effektiv bruk av varierende ekstremvokaler samt depressive, gitardrevne melodilinjer som repeteres over lang tid. At gitarlyden er fabelaktig, hjelper selvsagt også godt i så måte. Tempoet er lavt, bare unntaksvis eksploderer bandet inn i mer ekstreme rytmiske farvann for kontrastens skyld. Melodiene får dermed gode levekår, og når man kommer opp med såpass bra saker som i En Fägrad Kärlek; En Vissnad Begivenhet, er dét absolutt et pluss. At låta varer godt over 10 minutter føles helt naturlig, og da må man ha gjort noe riktig. Kontrastbruken bandet benytter seg av gir seg for øvrig også til kjenne i form av neddempede partier der det kun handler om rolig gitarklimpring.

Nå funker ikke alt like bra, og i perioder blir skiva noe langdryg, blant annet siste delen av avslutningslåta. I det store og hele er dette likevel en behagelig reise i depresjonenes verden, og der melodiene sitter, er dette rett og slett strålende. 

NB! Bandet har nå skiftet navn til Acacia.   

 8/10

Tracklist:

  1. Bered mig den väg 
  2. Jag är levande död 
  3. En Fägrad kärlek; en vissnad begivenhet 
  4. Fobisk sälta

Livsnekad@Facebook

Livsnekad@Bandcamp

(Grunnet nedetiden ligger det noen anmeldelser igjen som vi velger å publisere, kombinert med at vi ofte får skiver sent, at de er sluppet senere her til lands eller kommer i nye versjoner, gjør at det av og til kan framstå som noe rart å se releasedatoer fra så langt tilbake. Men musikk er jo det det er , uansett når det er sluppet, ferskvarer og datostempling stapper vi der sola ikke skinner ;) - Yj)