C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Maakeskit "Filthy ..."

av steinar selstø

Maakeskit 22Full tittel: "Filthy Flying Feathery Fucks!"

Selskap: Private

Release. 01.12.22

Maakeskit er fra Tønsberg. Dette er det første livstegnet fra bandet som startet opp for 2 år siden.

Lydkvaliten påvirker inntrykket negativt, det kommer man ikke utenom. Jo da, dette er for demo å regne, men med dagens tilgjengelige teknologi klarer de fleste band å skru sammen noe som funker bedre. Et åpenbart eksempel: At volumet øker i det sistelåta dundrer i gang, er ikke et pluss.

Når det er sagt, så etterlater heller ikke låtene et positivt inntrykk. Det finnes ting å bygge videre på, bevares, men veldig mye skurrer.

Gutta sier death metal, og tekstene har åpenbart et sterkt humoristisk tilsnitt. Tradisjonelle er man således åpenbart ikke. Diverse fiksfakseri er det også funnet plass til, blant annet i form av måkeskrik i Pool Of Blood, et pussig parti cirka et minutt inni Death From Above og ditto halvveis i sistelåta. Vokalt lekes det med diverse varianter og det mikses growls og renvokal. Disse ideene vitner om et ønske om å være litt annerledes. Dessverre framstår man mer corny enn tiltalende eksperimentelle.

Utover dette er det riffene som står i fokus. Materialet har nokså stor spennvidde. Man har funnet plass til groovy partier så vel som enkelte mer ekstreme partier. Melodiøse gitarinnslag dukker opp jevnt og trutt. Tempoet er variert. Gitararbeidet er det klart meste positive elementet på skiva.

Det enkle er nok av og til det beste …

2/10 

Tracklist: 

  1. Tarantula
  2. Organ donator
  3. The nightmare begins
  4. Pool of blood
  5. Alphagod
  6. Death from above
  7. New direction
  8. In love with Lucifer
  9. Don’t walk away
  10. Demoniac chainsaw surgery