Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Malamorte "Satan Goes..."

av steinar selstø

18194980 1913952055484652 6378681742889971366 NFull tittel: "Satan Goes To Heaven To Destroy The Kingdom Of God"

Selskap: Pure Steel 

Release: 09.06.17

Malamorte kommer hederlig fra det hele med sitt tredje album.

Skivetittelen sitter ikke akkurat rett i øret, noe mange andre sikkert også har påpekt. Flere av låttitlene følger på og vitner tilsynelatende om naivitet, uten at det nødvendigvis er slik, men forventningene i forkant var i alle fall skrudd betraktelig ned. Litt bakgrunnssjekk avdekket mye rutine hos de to bandmedlemmene, blant annet fra Theatres Des Vampires. Malamorte består med andre ord ikke av en gjeng ungkalver med nysgjerrighet på satanisk tematikk og mystikk generelt. 

Malamortes black metal er da også i samme gate som nevnte band. Her finnes ikke snev av påvirkning fra den skandinaviske scenen, som mange automatisk tenker på idet termen black metal nevnes. Kall det gjerne heavy metal med mørkt image og tematikk, det gjør de da også selv. (Occult heavy-black metal) Det er nok snarere band som Death SS, Mercyful Fate eller kanskje Mortuary Drape som har inspirert duoen, uten at det dermed er sagt man er så veldig like noen av dem. 

Førsteinntrykket var heller labert, og renvokalen var spesielt vanskelig å svelge der den framsto som en slags 80-talls goth rock-vokal i all sin sytende prakt. Bedre blir det ikke med King Diamond-kopieringen innledningsvis i Blasphemies For The Horned God. Jeg synes fortsatt vokalen er lite tiltalende, men låtene har på sin side satt seg bedre etter noen gjennomhøringer. Det er god bredde i materialet, fra tyngre partier, ala tittellåta, til svært melodiøse partier og også keyboardstyrte atmosfæriske partier. Duoen presenterer et pent knippe sterke gitarsoloer og er flinke til å sy sammen låtene. Innimellom blir man sittende og irritere seg over banaliteten i deler av tekstene og det er da så visst også låter her som ikke etterlater positivt inntrykk. Helheten er dog ikke så verst. 

6/10

Tracklist:

  1. Intro 
  2. Thorn in the Flesh 
  3. Waiting for the End of Christianity 
  4. Unholy Cult 
  5. Satan Goes to Heaven to Destroy the Kingdom of God 
  6. Intramezzo 
  7. Blasphemies for the Horned God 
  8. Ode to Damnation 
  9. Aut Satan Aut Nihil 
  10. Outro