210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Malossi "Totakstsjesus"

av yngve

Malossi 18Selskap: MulletProof Records

Release: 06.04.18

Flisabandet slapp noen låter tidligere i år. Og dessverre er det slik at noe blir liggende fordi jeg har mye, og noen ganger fordi jeg ikke helt komme ri mål og glemmer etter en tid. Det er litt av begge forklaringene når det gjelder 

Malossi@Facebook

At de synger på norsk er ikke et aber, men jeg foretrekker jo engelsk. Men, Malossi spiller musikk som står seg godt i sitt hjørne av musikkscenen vil jeg tro. De ligger i nabolaget hvor Black Debbath er gatas skrekk, Malossi er litt snillere og vil nok oppleve å bli ertet litt.

Denne ep-en gikk på repeat en del, rundene var litt ujevne, hvor det etter tre-fire spinn funka, mens det etter åtte-ni dalte litt. Så jeg er usikker på levetiden, men lukter et band som trolig er litt røffere live.

Jeg hadde en nyhet på denne ep-en for litt siden, og det forklarer en del, så jeg sakser like godt: 

"Malossi er fire våryre okser som har slitt seg, samstemt dundrende i fullt firsprang gjennom mørke skoger mens sola kikker inn mellom grove furulegger. Skogen får liv når trommer og bass kompromissløst svinger tungt i hop med grovslipte gitarer.

Et velsmurt treskeverk skrudd sammen med deler fra stoner, punk og gammal tungrock, som frontet av en sterk vokal med altoppslukende tilstedeværelse påkaller bygdas mørke hemmeligheter.

De som har svingt kløyverøksa med Lemmy på øret, pløyd jordet med Clutch på full guffe, eller finjustert hjembrentsapparatet med Fu Manchu i bakgrunnen vil garantert kjenne kløe i arbeidsnævene."

Sekseren er litt svak, men ser man bort fra eventuelle subjektive preferanser, og ser/hører hva de er gode for, er det ikke kurant å gå under. Du skal nok høre denne noen ganger, spesielt om du er litt sånn passe på bandets musikk. Det kan være det løsner for deg.

Lyden er fet, god stonerrock ispedd en god dunk med hardrock.

6/10

Tracklist:

  1. Huset Hass Pål
  2. Flæsk Og Duppe
  3. Jørgensen
  4. Totaktsjesus
  5. Du Måtte Bortåt