Karmøygeddon 23 B

Mandal Rockfest 2017

av yngve

21752492 1588741004518107 5049297942537018682 N11. november skjer det saker i Mandal, og bor du der, i Kristiansand, Lyngdal, Arendal, steder der en tur er overkommelig, ikke nøl, støtt opp  og få med deg flere fete band, hvor Communic headliner og kjører release på nytt album. Oddleif, frontfigur i Communic, er også pådriver for Mandal Rockfest, og hang med når jeg ville ha litt info.

Vi er tett opp mot at Mandal Rockfest går av stabelen, er alt i boks? Eller er det ting som fortsatt må syes sammen?

"Alt er vel på stell, overnatting til bandene som kommer utenbys fra er på plass.Vi har ikke hoteller her i nærområdet, men det er noen kjekke ferieleiligheter som vi ofte bruker til banda, fint å begynne dagen med utsikt ut over fjorden, så det har utelukkende vært positive tilbakemeldinger på dette tidligere. Ellers går jo det meste av det tekniske av seg selv på Buen. Eneste problemene vi pleier å ha der er at brannalarmen går under bruk av litt for heftig røykeffekter, men det skal vi prøve å unngå denne gang. Vi trenger noen få ekstra frivillige til diverse men tipper det også løser seg etterhvert."

Haha, jepp, brannalarm på Buen har vi fått med oss tidligere ;).

Ikke alle vet at Rockfesten ble lappet sammen av to arrangementer, hvorfor ble det slik? 

"Vi har jo prøvd å kjøre en utgave av rockfest i året, litt utpå høsten og vinteren da det pleier å være en stille tid da det er rom for å ha et arrangement som dette. Vi hadde ikke noen reelle planer om å arrangere noe så langt, men når vi i Communic begynte å fundere på når vi kunne ha et releaseparty for den kommende plata, som kommer 27. oktober, og den eneste ledige lørdagen i Buen var 11. november, ble det slik. Denne samme kvelden hadde Dimenzion allerede booket på Sjøboden sammen med Among Gods og Gismarck, da ble vi enige om at vi flytter dette til buen og lager en Rockfest med Communic sitt releaseparty i samme slengen."

Buen i Mandal er en flott arena for band, hvordan er det for dere artister? Er det ditto tilfredsstillende å stå der oppe og spille? Det er jo ikke alltid begge aspekter oppleves tilsvarende bra 😊.

"Buen,og da spesielt Klubbscenen i kulturhuset i Mandal, er en veldig bra venue. Bra lyd, bra scene med god plass, hyggelig teknikere og det meste er på stell. De fleste som har spilt her uttrykker at de gjerne vil komme igjen og at de har hatt en bra opplevelse. Men det har sin pris, da jeg synes det er en drøy leiepris for oss arrangører, spesielt vi som vandrer innen denne sjangeren som er litt på kanten av det kommerse, også med tanke på hvor liten denne byen er, men sånn er det. Ikke jakter vi etter sponsorer eller andre kommunale midler som vi kanskje burde gjøre heller, men vi håper å komme nogenlunde i mål."

Du spiller i Communic selv, har du noe forhold til de andre banda? Da ser jeg litt bort fra Dimenzion Psychosphere, som jo er relativt godt kjent for deg 😊.

"Stemmer det, DP er jo Erik sitt andre band, og de har vel lengre fartstid enn det vi har her i Communic. Veldig kult band forresten, spesielt live. Among Gods og Gismarck kommer fra Bergen. Jeg er ikke så veldig inne i denne stilen, men liker den litt doomy siden jeg har hørt av AG, og ser frem til å sjekke dette ut. Vi har jo fått med et annet lokalt band også i Restless. De har egentlig stått på vår liste over lokale band vi har ønsket å ha med på rockfest, så nå passet det å dra de med. De spiller en mer straight form for rock’n’roll, så de brekker opp litt av dette brutale som noen av disse andre i lineup-en kjører med. Dette er jo lokale ringrever i Mandals bandmiljø, så gøy å se at de har fått et nytt band på beina, og tror de er mer enn klar til å presentere litt tung rock’n’roll for oss."

Hva gjør dere for å promotere festivalen utover Mandalelvas bredder? Er det oldschool med plakater i de omliggende tettstedene og byene? Eller er det i hovedsak digitalt det dreier seg om?

"Blir jo mest Facebook da, virker som det er der folket henger for tiden. Slipper diverse drypp med info underveis, vi har noen små klipp som bandene har laget som vi slipper frem mot festivalen for å holde tråden varm. Det er spredd litt plakater som henges litt omkring, så håper at folk flest som er interessert får det med seg. Var forresten innom et bilverksted her om dagen med bilen på EU-kontroll, og da jeg skulle gå så sier fyren i kundedesken – "blir moro på rockfest", så det kommer tydeligvis noe info ut til andre enn direkte venner også, det er jo gøy å observere."

Communic er jo en naturlig headliner med tanke på at dere slipper skive rett i forkant. Hva kan folk forvente seg av dere? 

"Ja, denne gangen så blir vi en naturlig headliner, men vanligvis spiller det liten rolle for oss, men som en releasekonsert tror jeg det blir en bra slutt på kvelden. Hva folket kan forvente? Jo, vi skal spille alle de nye låtene fra skiva live for første gang, det blir jo spennende. Vi har jo spilt de gamle sangene i evigheter, og må nok fortsatt dra frem disse innimellom, men denne kvelden blir hovedfokuset på å debutere de nye låtene. Vi spilte jo for ikke så lenge siden her på Buen sammen med Battle Beast, og folk etterlyste nytt materiale, men vi har liksom ikke ville spille det live før plata er ute, av respekt for plateselskap og slike ting når ting blir filmet og delt slik det gjør nå for tiden. Da har det blitt slik at vi har spart det til en bedre anledning, og det er jo nå, på Rockfest 11. november. Sees da."

Absolutt!

Arrangementet på Facebook

Ca. spilletider:

  • 19.00 Dørene åpner
  • 20.00 Bismarck
  • 20.45 Restless
  • 21.30 dimenzion:psychosphere
  • 22.30 Among Gods
  • 23.30 Communic
  • 01.00 Afterparty på Sjøboden

Pris: 275,- inkl. billettavgift, 375 hvis du kjøper i døra, så anbefaler å bestille på forhånd. Bestill HER.

Alder: 18 år (under 18 med verge, som gis beskjed til vaktene ved inngang).

Og det blir salg av merch der nede vet jeg. Spesielt interessant er jo Communics nye på lp 😊 

"Ja, det blir det :)."

Lykke til med det som gjenstår, og selve arrangeringen/gjennomføringen!