Manes, ny låt

av yngve

Jeg kategoriserer vel ikke Manes som metal i denne formen, men jeg er svineglad i albumet 'Vilosophe', som mange nok husker. Nå er gjengen tilbake, og nytt album er snart i hyllene. Torstein tipset om ny sang, 'Blanket Of Ashes', som du hører her:

Forklaringen på hva vi skal anse bandet som musikalsk, er notert slik på Wikipedia: "...a hybrid of Jazz, Trip-hop, electronica and Metal". Greit, der har du en fin forklaring som oppklarte alt ;). Men bra musikk er bra musikik, og Manes har jo røtter i extrem metal og har levert mange gode konserter i den litt flytende, ambiente formen som trøkker så inn i ræva fett, fetere enn mange rene metalband fikser.

Nytt album, 'Be All End All', er under ferdigstilling, Torstein forteller til Heavymetal.no at det nå i helgen ble mikset og skrudd i Spiren Studio, og at mesteparten av låtene er på plass. Debemur Morti Productions slipper albumet i løpet av året.

Image

På den Blanket of Ashes er det Rune Folgerø (Atrox, Drontheim) som synger" forklarer Torstein på mitt spørsmål om besetningen fra 'Vilosophe' er samlet, det er den altså, i tillegg til Rune :). Han synger et par av sporene på Be All End All. Bildet er fra helgens studioseanse. 

Gjengen har i tillegg et album som består av uutgitt materiale ute nå, 'Teeth Toes And Other Trinkets', her snakker vi 11 låter som var til overs fra tiden melloom Vilosophe i 03 og 2007-slippet 'How The World Came To An End'.

Tracklist:

Teeth Cover Big1. Blanket Of Ashes [from upcoming album 'Be All End All']
2. Ende [live]
3. Ease Yourself Back (Into Consciousness) [previously unreleased]
4. The Cure-all [remix]
5. One More Room [alternate pre-prod]
6. Nobody Wants The Truth [alternate pre-prod]
7. Tzolv [hard-to-find track]
8. Transmigrant [alternate pre-prod]
9. Nodamnbrakes [alternate pre-prod]
10. Diving With Your Hands Bound (Nearly Flying) [rehearsal jam]
11. Deeprooted [8-bit version]