Martins stjernekamp

av yngve

Martin Bråthen Stjernekamp 23 Copyright Nrk

Bilde: ©Nrk

Vi snakker ikke nytt kapittel i det fantastiske Star Wars-universet, men om en metalvokalist som har tatt på seg oppgaven å delta i Nrk's musikkonkurranse Stjernekamp. De som har fulgt med på Heavymetal.no i årenes løp kjenner nok til Martins fortid i det flotte bandet Shot At Dawn. Men hva gjør han nå? Hvorfor vil han på tv? Og hva vil han oppnå?

Halla Martin, kult du stoppet innom Heavymetal.no :). Er livet bra?

"Livet er bra altså! To freske unger og mye musikk på gang. Stjernekamp er jo også en ganske Nice bonus!"

For de som ikke kjenner til deg, du var med i Shot At Dawn, et band jeg var hyppig innom her på siden, men hva har du drevet på med siden, og hva driver du på med nå?

"Dessverre gikk jo Shot At Dawn til hælvete, men jeg tok med meg Chris Marchand på gitar inn i mitt prosjekt, som er soloprosjektet Damien. Damien er mitt alter ego og musikken jeg har laget siden jeg var 16. Så er det Synthwaveprosjektet mitt Mute Mutant, som er sånn deilig overskuddsprosjekt, og så hører jeg rykter om at 3/5 fra Shot At Dawn jobber med noe nytt :)."

Damien@www

Jeg kjenner dårlig til konseptet Stjernekamp, men fant ut at jeg hadde sett Ole Børud i et klipp derfra, med en Maidenlåt. Kjente du godt til dette fra før? Eller er du litt der jeg er, som klør meg litt i huet og måtte søke opp info?

"Jeg trodde det var no Star Wars greier jeg, så var ikke kjent med det nei. Jeg fant Børud sjæl og tenkte at er dette bra for Extol så er det bra nok for meg, ha-ha. Samboer, kompiser og familie hadde også en vesentlig påvirkning på avgjørelsen altså."

Vi får møte ti nye artister som kaster seg ut i sin livs størst musikalske utfordring, når stadig nye musikksjangre skal mestres. Der var konseptet ifølge Google. Det vil si at du skal presentere ti låter i ti forskjellige sjangre. Hva gleder og gruer du deg mest til? Hva utfordrer deg mest, og hva er du mest komfortabel med?

"Jeg er jo veldig glad i I TRYNET DITT-musikk, så rap og rock blir gøy! Opera er jo noe alle gruer seg til, men jeg har litt positive forventninger altså."

Hva fikk deg til å i det hele tatt søke deg til dette?

"Stjernekamp søker man ikke på, Stjernekamp søker deg. Fikk melding ut av intet."

Og om du vinner eller ikke har du i hvert fall outet deg for det norske folk, hva håper du selv dette vil føre til for deg? Er du på utkikk etter å lansere deg selv på nytt som artist?

"Jeg håper at Stjernekampdeltagelse kan gjøre at både rap og rockeglade folk får opp øynene for det jeg holder på med, og kanskje spille litt mer konserter!"

Du ser Stjernekamp på nett-tv HER