Me E Veislakt!

av yngve

Img 6761Veislakt er i studio, målet er fullengder og helt sikkert verdensherredømme. Heavymetal.no har tidligere vært i kontakt med bandet og tatt seg av debut-utgivelsen og intervjuet bandsjef René, da er det jo naturlig å følge opp når det skjer nye ting. René tok med seg gitaristene Aslak og Fredrik inn i vår digitale redaksjon og la igjen litt svartrøyk.

Alle bilder er tatt av Leo Moracchioli. Og jeg har ikke editert svarene, jeg har beholdt dialekten de har besvart spørsmålene med.

Veislakt kom på banen for en tid tilbake, den gang med noen få låter. Hva gjorde at du ville dra det hele mot fullengder og band? Var det konsertene som trigget det hele?

René: "Det trigget veldig etter releasekonserten, når du får allsang itte fysste strofe så bler en lett solgt. Og vi hadde booket et par ekstra jobber etter det. Så då kom forslaget på banen for de andre guttene. Og de sa selvfølgelig ja."

Fredrik: "Va vell en hobbyting?"

René: "Eller det, ja:-)."

Veislakt@Facebook

Jeg vet bandet i skrivende stund er i studio og skrever over utstyr, hamrer inn trommer og syr sammen materiale til debutskiven. Hvordan er følelsen?

Img 6770 Kopi

Fredrik: "REN GLEDE! Som at du leve på ny. Som musiker så gjør det noge med deg som slår andre opplevelser og befrielser så du opplever. Når alt er ferdig e det en stolthet du har skapt, visst ikkje har du gjort det feil."

Aslak: "Dette her blir knall!"

Og siden du René nå har med deg andre musikere kontra deg alene i starten, påvirker dette materialet i nevneverdig grad?

René: "Selvfølgeligt, de andre har diras naturlige spelestil, og prøve å adoptere den sjelen inn i låtene. Kontra kossen eg har spilt inn mye av det hjemme. På denne platen så har óg Fredrik (Renés lillebror - yj) vært med å skreve en låt. Og han har i tillegg 8 låter/skisser til me ska begynne på til neste plate igjen."

Aslak: "Mer dynamiske trommer, i hvert fall."

René: "Hehe, ihvertfall mer dynamiske trommer. Ingen programmerte denne gangen :-)."

Du fortalte meg at det er snakk om tolv sanger. Med stilen Veislakt har, ganske aggressiv punka rock med metal, og norske tekster, har man sikret bredde og variasjon? Det er jo enklere å beholde energien og interessen på en mini-utgivelse som sist enn en hel skive. Har du tenkt i disse banene når du har planlagt skiva?

René: "Det har eg te den grad. Hadde ca 20 låter klare som eg gjekk fram og tilbake på koffor noen me skulle bruke. Satte opp forskjellige playlists i forhold ka som kunne gjør dette til en interresant plate. Ingen av låtene ifra EP´en skulle være med. Det va eg fast bestemt på. Men me har spilt inn Coleslaw, som me slapp som singel rett før sommeren, på ny. Og den versjonen skapte et skikkeligt glis på meg ihvertfall."

Fra den første ep-en koster vi på oss Homersand-låten. Musikken er utpreget pønka her, noe det altså ikke vil bli på det kommende albumet.

I tillegg smeller dere inn en tilleggsang, som kommer som singel. Og denne skal ikke på skiva, hva var tanken bak?

Fredrik: "HEEEEIA VIIKIIING!"

Yngve: "Hva!!! Fotball!? Vurderer å slette hele intervjuet her :)."

René: "Kort og godt en supporterlåt for Viking. Syntes ikkje den passte å ha med på platen, sjøl om eg tenkte at me kunne gje faen og gjør som me ville ved å faktisk ha an på, så ombestemte me oss for det om. Hovedgrunnen te at me har skreve en Viking-låt e at dår fins kun 2 fete supporter låter. Racer med Bønda ifra Nord og Caliban Allstars med Nå skal de faen meg få. Alt annet itte mi meining e en egen sjanger som ikkje funker bedre en dansbandmusikk spør du meg. Så me har lagt en punklåt med 2 vers, 3 refreng, 1 break som vare i 2 minutt og 8 sekund."

Frog Leap, Leo, vår popmetalkonge fra Vestlandet :) Var det et enkelt valg å stenge seg inne i dette studioet for å spille inn? Og hvor mye makt har Leo? Er dere et band som ønsker innspill eller trenger dere bare en spakestyrer og fasilitetene?

Aslak: "Leo har all makt. Etter at Poker Face traff millionen ble han erklært president over vestlandet."

Fredrik: "Leo e en mann med full forståelse av tankegangen til band som kommer inn i studioet hans. Klare og å adaptera seg te tankene te bandet, siden han har den erfaring som musiker selv. Har litt innflytelse i koss me sette opp helheten, men e som oftest René som har planen klar."

Img 6774René: "Det va et enkelt valg. Har hatt lysst te det lenge. Men har som regel ikke passet for oss alle. Leo e produsent for platen og kommer med stikk og innspill. Te nå så har vel det meste vært at Det bler for Metal, så me har begrenset oss litt, hehe. Eg har jo prøvd mye harmonier og tromme-takter etc hjemme i forkant, så det har vært veldig mye klart. Men forandringer skjer i nuet. Og det e derfor en ska gå intensivt i studio, for kreativiteten e som oftest på høygir då."

Og hva kan vi forvente oss når skiva er klar? Du stakk til meg stikkord som doble basstrommer og instrumentaler, faktorer som kan være med på å sikre denne variasjonen jeg nevnte tidligere.

Fredrik: "At han ska ha en hjertedunkane-ereksjon når denne skivå komme ud."

Aslak: "Metalheads som lager punk, peanutbutter jelly time."

René: "Hehe, jaja:-) Men me har tatt mer ting ifra metal en tidligere. Og har spedd på med litt dobbelpedaler av og til. Har ikkje lysst å sette oss i en bås, direkte heller, og lar derfor lydbilde ligge mer i hardrock-landskapet en den ekstrem-metallen heile gjengen e mest vant til.
Instrumental blei det óg til, for me kan ikkje ha ballade. E ikkje et sånnet band, sjøl om med hadde ironi-låten Ode Te RV13 på EP´en. (E forresten en låt som snike seg ut av live-settet vårs vil eg tro.)  

Variasjon har me egentlig alltid hatt. Ihvertfall i forhold til låtene me spele live. EP´en va et tema-prosjekt, som me ikkje kjøre denne gangen."

Hold oss oppdatert mann, så ordner Heavymetal.no promoflyt for Veislakt :) Avslutt gjerne med noen ord om det er ting som ligger og presser på :)

René: "Lillebror kan avslutte denne :-)."

Img 6764Fredrik: "Me ska musikalsk slå dåkk i ballane som et dyr som ligge halvdaue på statens veg. ME E VEISLAKT."

Lineup-en ser slik ut:

  • Tommy Utsola trommer
  • Vebjørn Solheim bass
  • Aslak Markhus gitar
  • Fredrik Undem gitar
  • René Undem vokal,og litt gitar hvis det trengs