Meltdown, thrash fra Fredrikstad

av yngve

2016 Meltdown (2) CopyMakan, hva man finner. Intervjuer hoper seg opp, ferskvare som festivaler og andre rariteter sniker seg inn, og band som Meltdown blir liggende mellom stolene og vente. Det skjer ikke ofte, men at det tar tid er dessverre et faktum. Et faktum er det også at det skjer så utrolig mye at en mann som meg ikke klarer å gape høyt nok alene, så valget er å godta dette eller smile og gå andre steder. Nå tror jeg Meltdown generelt er happy med slik de har blitt behandlet her før, men om ikke kan dere nå trekke nåla ut av dukka, jeg har det vondt her :).

Meltdown@Facebook

Intervjuet er til info foretatt av gitarist Jørgen Hansen, en av de som fyrte av helt i starten.

Fotograf bandbilder: Heidi Johansen

Meltdown, velkommen! Hva skjer, livet er fett?

Livet er jævlig bra det. Ny skive og gode anmeldelser :). Da er ting veldig bra. Takk for en god anmeldelse! Hyggelig når vi merker at folk har tatt seg tid til å høre skikkelig gjennom skiva vår. Tusen takk for at du ønsker å gjøre et intervju med oss :)."

Den aktuelle anmeldelsen leser du HER .

Thrash og groove, melodi og tyngde, alle disse elementene utgjør Meltdowns metal. Hva slags inspirasjon ligger til grunn for valget av stil?

"Vi har vel aldri valgt stil i så måte. Ting har vel utviklet seg underveis. Noen tanker og føringer har ligget til grunn men har latt ting komme av seg selv, men vi har aldri hatt noe ønske om å kun spille eller være i en bestemt sjanger. Melodi og tyngde har vært viktige elementer hele veien, og vi vil at folk skal få rockefot av det vi driver med. Viktig å balansere det harde med det melodiøse, det er derfor vi kjører 2 vokalister som vi gjør. Vi ønsker ikke bare å være sinnaband, da føler vi at vi drukner litt i mengden."

Hva vil dere si med bandnavn og skivetittel?

"Meltdown er et navn som hvert fall for oss gir assosiasjoner om masse energi, eksplosivitet og power, det gjenspeiler hvordan vi ønsker å fremstå. Spesielt live. Det er vel ingen dypere forklaring enn at det er et kort og lettfattelig navn som er lett å huske. Albumtittelen måtte bare bli Answers, det føltes så riktig på den tiden. Det er ikke dermed sagt at vi har alle svarene, snarere tvert imot ;)."

Jeg synes skiva var kurant, det var en bra balanse mellom vokalistene, sel vom det var litt uvant renvokal i en slik setting. Er dere enig? Og det er absolutt ikke negativt ment, men i jungelen av slike band er det litt annerledes å flette inn en vokalist som ligger i det melodiøse thraslandskapet, og litt poweraktig.

"Balansen mellom vokalistene er jævlig bra, vi er veldig privilegerte som har to så gode vokalister. Vi har fått den reaksjonen fra flere hold, folk venter ikke dette i det hele tatt. Vi har fått delte tilbakemeldinger på at våre vokalister er alt fra briljant til totalt malplassert, så delte meninger der. Tilbakemeldinger live har kun vært positive. Moro å flørte litt med power metal, metalcore, trash og mer tradisjonell metal."

10259867 532706300228906 1681396512437309219 N

Det er en tid siden skiva kom, men ikke så lenge siden jeg fikk den :). Hva slags tilbakemeldinger har dere fått så langt? Jeg har lest et par anmeldelser, men ikke mer. er dere flinke til å promotere, og at det kun er snakk om tid før det begynner å poppe fram flere anmeldelser?

"Vi har sendt presseskriv og musikk land og strand rundt. Både inn- og utland. Vi har fått mange utrolige gode anmeldelser. De fra utlandet har vært særdeles gode, og vi ble nesten genierklært av en kar fra US som driver en musikkblogg der nede. Det var jævlig moro :). Heavy Metal.dk slaktet vel stort sett skiva, det var helt klart ikke hans greie - men det er fair nok det. Han hadde gode og konstruktive tilbakemeldinger. Men sånn vil det alltid være. Vi venter på flere, og det tikker inn sånn etter hvert. Mange som gjør det samme som oss, så ventelisten er lang...

Vi promoterer mye rundt konserter og skiva generelt sett, men det er et mylder av band der ute, det er ikke så lett å bli sett og hørt."

Og hvordan jobber dere med promotering? Er dere et bedagelig band, som øver, har det fett og sender ut en skive hist og pist? Eller er det tung fokus og høye ambisjoner? 

"Som nevnt over så promoterer vi konserter og musikk hele tiden i digitale medier. Vi er vel en mellomting mellom bedagelig og tungt fokus, og høye ambisjoner. Vi tar det litt som det passer seg. Vi har vel ingen ambisjoner om å bli verdensstjerner, men holder på med dette fordi vi elsker musikk og metall. Mye fokus på at dette skal være moro, ha det fett og lage kul musikk som vi trives med."

Dere spiller litt live, mest lokalt, har dere gjort det greit med denne biten? Konsertene? Funkerer det live?

"Vi har spilt mest lokalt så langt. Vi jobber forøvrig konstant med å få flere spillejobber, og det vil komme flere til høsten og vinteren. Det er til tider vanskelig å komme seg inn siden vi ikke har et stort navn ennå. Vi får jobber, men ofte på ukedager, og det er vanskelig for oss siden vi er arbeidsfolk, har familie og enkelte jobber skiftarbeid.

Vi fungerer meget bra live, masse energi og power. Låtene får mer energi live enn på plate. De eneste vi sliter med live er at vi er for mange i bandet. Det er så mange små scener. He-he :)." 

2016 MeltdownOg er dere et band som liker seg best på en scene? Eller er det studioveggene som kiler mest?

"Vi er vel noe delt der. Jeg personlig er veldig glad i prosessen med å lage musikk og spille inn musikk, mens flere av de andre elsker å spille live. Jeg digger også å spille live, men det er noe eget med å kjenne at en åt tar form og ideene blir til låter. Nå jobber vi med flere nye låter, og har to nye som er helt klare, som vi også har spilt live. De slipper vi som digitale singler om en stund."

Det er et bra produsert album, hva er storyen bak? Gjør dere alt selv, får dere hjelp/assistanse eller har dere satt bort det hele til en producer?

"Storyen der er vi har spilt inn alt selv på øvingslokalet vårt. Vi er utrolig heldig med at vår growlevokalist Patrick er et unikum på studiobiten. Han har stått for alt der sammen med oss andre. Han tok også miks, før vi sendte det videre til mastring. Det ble vi jævlig fornøyd med."

Og hvilke referanseskiver hadde dere med i studio? For å peke på hva dere kunne tenke dere?

"Det hadde vi vel egentlig ikke, lydbildet ble til underveis. Låtene var jo klare, så det var ikke noe problem. Det har vært sykt mye jobb siden vi har gjort ting selv, men også veldig lærerikt.

Dere er som nevnt mange medlemmer, seks stykker, funker det da? Er det en bra symbiose, eller er det hakking og krangling før det hele løser seg? 

"Det går overraskende bra. Vi prøver å være et demokratisk band, og alle har en mening og kan komme med den. Vi må hele tiden ha fokus på å snakke gjennom ting så folk ikke føler seg forbigått eller overkjørt. Det er spesielt viktig siden vi er seks stykker i bandet."

Om noe, hva gjør dere i bandet i tillegg til Meltdown? Andre band? 

"Jeg personlig jobber kun med Meltdown,og har ikke noe ønske å gjøre noe annet. Vår bassist Morten er vikarbassist for Rövballebandet og jobber også for Mork. Et par av de andre gutta har et bandprosjekt på gang ved navn Chase The Dead, men alt er helt i startgropa der.

Alle har uansett full fokus på Meltdown, så ingen konflikter."

Jeg setter stor pris på at dere tar dere tid til å stoppe innom Heavymetal.no. Helt på tampen er det fritt ord, om dere vil proklamere noe, slenge dritt, rose...:)

"Vi er alle på Heavymetal.no daglig, jævlig fet side. Fortsett det gode arbeider dere gjør - og igjen tusen takk for at dere ville gjøre et intervju med oss. Følg oss på Facebook , så sees vi på konserter. STAY METAL!!!"