Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Metal Fest 2014 (Kvinesdal 26.04.14)

av yngve

10259887 10152332426571427 9034980329632011928 NPå Harvest Bar i Kvinesdal er det duket for metalfest førstkommende lørdag.

Det er presseansvarlig og frontfigur i Inchi, Dagfinn, som tipser. Inchi er ett av banda som skal underholde på lørdag.

"Dette er fjerde år på rad Metal Fest tar plass i bygda. Etter at Norway Rock la ned, er Metal Fest den eneste årlige festivalen i distriktet hvor man kan oppleve både lokale metalband, og band fra resten av landet, på samme scene."

Harvest Bar (Kvinesdal, Industrigaten), Dørene åpner 20:00, 18 års aldergrense, 200,-

Headliner er det skiveaktuelle og kraftige livebandet Insense. I tillegg kommer Sphere, som jeg roste greit og kjørte intervju med for en tid tilbake. På plakaten er også nevnte Inchi, Teardrown, Subject Delta og Ground Zero System. Her følger litt info på banda som fulgte med fra Dagfinn:

Insense : Bandet har holdt det gående siden 1999 og slipper sitt femte album i mai. Etter forrige plateslipp turnerte Insense over hele Europa med store internasjonale navn som In Flames, Ghost, Demon Hunter og Trivium. I tillegg spilte bandet på anerkjente festivaler som Metal Town, Get Away Rock, Norwegian Wood, Hove og Inferno."

Sphere spiller moderne metal og ga ut debutskiva Primordial Ovis Records i 2013. Primordial ble nevnt på nettstedet got-djent.com som en av 2013 viktigste utgivelser innen sin sjanger.

Inchi spiller sin første konsert siden de turnerte i forbindelse sin siste plate We´re All Tired of Dying (07). Bandet,  som har turnert i Norge og utlandet, har høstet gode anmeldelser for sine utgivelser. Emotional Death Rock (Terrorizer), eventyrlysten metal (aftenposten) og Emo/post hardcore (Metal Hammer) er noen av generene Inchi har blitt plassert i. Inchi slipper vinylsingelen Study Of Change i juni, spilt inn i Loco Studio South, Kvinesdal."

Teardrown: Kvinesdalbandet Teardrown med festivalsjef Sebastian Romero i spissen, ga i 2011 ut debutalbumet Approaching Failure, spilt inn i Loco Studio, Oslo. Bandet, som debuterte live samme år (på Norway Rocks teltscene), holder for tiden på å spille inn sitt andre album, og planlegger Europaturne til høsten, som support for et større metalband.

Ground Zero System : Kristiansand bandet Ground Zero System debuterte på den norske metalscenen i 2006, med den selvfinansierte EP’en Newropa EP. Musikken ble beskrevet av anmeldere som metal, gjort på den spennende, catchy og moderne måten.  I 2008 ble debutalbumet Molotov sluppet gjennom FaceFront Records. Både Newropa EP og Molotov fikk solide anmeldelser i nasjonal og internasjonal presse. Bandet opptrådte i denne perioden på tallrike scener i Norge, inkludert den prestisjetunge Infernofestivalen. Etter en periode med høy konsertaktivitet, samt slipp av debutalbumet, trakk bandet seg tilbake på øvingslokalet for å sette sammen en verdig oppfølger. Oppfølgeralbumet CounterCulture ble resultatet av dette arbeidet, med blant annet ex-Meshuggah medlemmet Peter Nordin medvirkende som session bassist. 

Subject Delta : Første band ut på Metal Fest 2014 er Subject Delta.Dette er et band fra Jæren som ble konstituert i 2010 med det formål å komponere og utarbeide musikk av høy kvalitet innen metalsjangeren. Inspirert avband som Meshuggah, Gojira og Lamb of God har bandet utviklet en særegen og original form for metal. Både musikalske og tekstuelle virkemidler i låtene tar et skritt vekk fra temaer som død, sex og dop, og fokuserer for eksempel på dypere antropologiske temaer som konspirasjonsteorier, hjernevasking og massesuggesjon. Som en del av skriveprosessen bruker bandet mye tid på å utfordre klassiske komposisjonsteknikker som form, metrikk og harmoni- og skalaoppbygging. Metalsjangeren er full av band som følger normen og beveger seg lite vekk fra det andre band har gjort før dem. Bandet har allerede utgitt en singel og en EP, Road Creature, som har medbragt en bred interesse for musikken innen fagmiljøet. Nå har bandet også sluppet en singel fra albumet, Petrichor,som skal utgis våren 2014.