Mindtech "Elements Of Warfare"

av yngve

A4f4c MSelskap: Tritech Music

Release

Skiva er spilt inn i flere forskjellige studioer, uten at jeg legger merke til det. Jeg hører et band som er voksent i uttrykket, et band som ligger og vaker mellom progmetal og en eller annen form for streit metal.

Vokalen til Aslak er sterk og ren, den går aldri i fistel (det hadde ødelagt det litt seriøse musikalske uttrykket de har), og vokser på deg. I den førsterunden låt det litt repeterende, men etterhvert som man lyttet åpenbarte det seg mange sterke vokale øyeblikk. 

Musikken er lettere progressiv, noe som ikke overrasker med tanke på at to av medlemmene også huserer i Tritonus :). Det er et mer melodiøst og streit ansikt på Mindtech kontra Tritonus, og jeg tror kanskje Mindtech kan falle litt mellom to stoler om de møter et publikum som er nisjeryttere. Den lit søte vokalen på No Solution ble litt feil for meg, men den litt grovere oppfølgeren (Lost Cause) veier godt opp. Etter noen runder med låtene gjorde det godt å få på plass gjesteopptreden fra Linda KvamSons Of God og fra Anette Guldbrandsen på sistelåten. Ikke at Aslak var kjedelig, men den er bittelitt endimensjonal over tid. Til det den brukes til og slik den er på skiva generelt, er det dog velfungerende. 

My Crusade skiller seg ut i å være litt over gjennomsnittet aggressiv. Her krydres et med melodiøs vokal på refrenget, og alt ender opp som et bra arrangert låt som smeller bra. Jeg håper de blir litt mer sinna på neste skive, for tempoet og løsningene på de fleste låtene går litt i hverandre. Men det er variasjon fra låt til låt, bevares, men den generelle følelsen ble slik for meg.

Avslutningslåten Resistance ble faktisk min favoritt. Her ble det en tanke episk, en annerledes rytmikk og litt mer drive. Her synger også Aslak veldig godt etter min mening, litt sinna touch på det hele. Annettes innstikk er også med på å løfte fram låtens kvalitet og samtidig gjøre det hele litt gotisk. En knall låt.

Ikke helt fulltreffer for meg, men deler av skiva ble godt mottatt her i heimen. En anelse mer trøkk og sinne i samspill med det tekniske og det melodiøse er min oppskrift på suksess, men de har forsåvidt mye på stell, og det kan jo være jeg har feil også :)

Jeg har lest noen anmeldelser som styrer poengsummen et hakk og to over min, så er du i tvil er nettet din venn.

6/10

Tracklist:

  1. Lords Of War
  2. Absolution
  3. Enemy Within
  4. No Solution
  5. Lost Cause
  6. Transparent
  7. Salvation
  8. Sons Of God
  9. My Crusade
  10. Resistance

Mindtech@www

Mindtech@Facebook