Moon "Render of the Veils"

av rune stordahl

11181203 977138315641127 939096031563067155 NSelskap: Moribund Records

Release: 18.09.2015

77 minutter med monoton og dunkel Black Metal fra australsk enmmannsband.

Det går stort sett i samme opplegg hele veien og skiva oppleves enten som hypnotisk og suggererende eller kjedelig og langdryg, alt etter form og humør. Det starter med en kort intro – som fint kunne vært droppet – før du blir eksponert for «greia» til Moon på deres nyeste skive: nekro produksjon med iskalde stemninger og en svevende, kosmisk synth som brer seg utover som et teppe av frost. Alt innsauset i rikelige mengder romklang. Lukker du øynene er det nesten som å være på konsert med bandet langt inne i ei diger grotte.

Moon@Facebook

Atmosfæren Miasmyr, personen bak bandet, maner frem er som oftest hul og dunkel, og som implisert i ingressen: variasjonen i musikken er ikke særlig stor, så å høre gjennom hele skiva i ett strekk kan ofte bli noe drøyt og utmattende. Fullt mulig er det likevel og særlig om man bare har skiva på i bakgrunnen mens man holder på med andre ting. Jeg antar at det har vært et poeng for personen bak bandet at skiva skal være så monoton og omfattende, men 45-50 minutter hadde vært mer enn nok, selv om det ikke er noen låter som skiller seg negativt ut kvalitetesmessig.

Hvis det er noe jeg trekker for så er det basstrommelyden. Den er alt for tørr og bryter med resten av lydbildet og gjør det vanskelig å «tro» på bandet, dvs. leve seg inn i musikken og oppleve den som en stemning mer enn musikk. Det er særlig på de første sporene at dette er plagsomt, men alle dobbelbass-partiene river meg som lytter mer eller mindre ut av illusjonen og inn på gutterommet igjen.

Skal det namedroppes vil jeg dra frem blant annet Elysian Blaze og Darkspace, men foretrekker langt på vei dem foran Moon, og skal jeg ha denne type Black Metal ved neste korsvei, så setter jeg nok heller på dem, sjøl om Render of the Veils er mer enn kurant.

Bare som et siste PS. Render of the Veils er postproduksjon-versjonen av Clavicula Nox-demoen som ble sluppet i 2014. Den kan lastes ned gratis for dem som ønsker det på Bandcamp .

6,5/10

Tracklist:

 1. Immolation Euphoria
 2. Modraniht
 3. Oration as Vessel of the Void
 4. Casting the Shadow
 5. As Stars Merge with Ice
 6. Souls Secreted in Transparent Cells
 7. Tunnels of Lost Thoughts
 8. Hanged at the Gates
 9. Mirror of Black Souls
 10. Corrosion Delirium
 11. Cold Delusions