Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Moontower "Glory To Hatred"

av steinar selstø

591172Selskap: War Productions 

Release: 2016

Polakkene har en anselig mengde utgivelser på rullebladet siden oppstarten midt på 90-tallet. 

Alderen og erfaringen tatt i betraktning er det rimelig å forvente et band som vet hva de gjør, og akkurat her feiler ikke Moontower. Det virker genuint når ordene freses ut i rasende sinne, og man kan lett forestille seg trommisen glise ondskapsfullt der han lever seg inn i den aggressive og intense tromminga. Det låter med andre ord gjennomført og fra hjertet av polakkenes brutale black metal. Drevent, men likevel ikke all verdens spennende dessverre ... 

Moontower@Facebook

Trioen har kommet seg videre siden 90-tallet, det kan glatt slås fast basert på produksjonen som låter mer up-to-date og ikke stinker nostalgi. Lyden er nokså klar og kraftfull, og dette kler Moontower godt. Produksjonen kan likevel ikke maskere et materiale som er ordinært og som, i motsetning til lyden, bærer tydelig preg av 90-tallet. 

En intro, et intermesso og en outro sørger for at man ikke blir drittlei, det er tross alt kun snakk om fire regulære sanger. I disse finner man klassisk black metal-rytmikk, melodiøse leadgitarer, en anelse synth i bakgrunnen hist og her samt selvsagt en stereotyp grim vokal. Ikke noe galt i noen av ingrediensene, selvfølgelig ikke, men helheten er altså aldri bedre enn helt grei, og Moontower er derfor et band for folk med over gjennomsnittet stor appetitt på black metal.

5/10

Tracklist:

  1. Intro 
  2. Under the Banner of the Black Sun 
  3. Czysta nienawiść 
  4. To the Dark Aeon 
  5. Ciemność 
  6. Death to Enemies 
  7. Outro