Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

My Silent Wake "There Was Death"

av yngve

My Silent Wake 18Selskap: Minotauro Records

Release: 24.02.18

Om du liker doom, er ikke dette nødvendigvis noe som faller i smak.

Dagens doomscene er litt rar, hvor band som jeg ikke forbinder med doom får benevnelsen, og hvor band som My Silent Wake blir litt oversett. Her snakker vi dyster doom med en oldschoolnerve, hvor man ikke har inkorporert disse tilgjengelige elementene som Avatartium etc, hvor hardrock og Hammond spiser seg inn og egentlig vanner ut doomsjangeren. Ikke noe vondt om Avatarium og lignende band, men My Silent Wake spiller doom som jeg forbinder med stilen. Her kan jeg også trekke inn nyere Swallow The Sun og andre i samme gate, som går mer og mer bort fra slik de var, og blir snillere - og kjedeligere.

My Silent Wake@Facebook

Nå er denne skiva, There Was Death, relativt tungskodd, med positivt fortegn :). Musikken er tung å fordøye, den legger en demper på lytterens tilværelse, litt som noe av materialet til My Dying Bride klarer for min del. My Silent Wake har en eim av depresjon og monotoni over seg, og gjør seg ingen tjeneste i å selge de inn på et større marked.

Noen ganger, når skiva var kommet til veis ende, satt jeg igjen med følelsen av at flere av låtene gled i hverandre - det skjer ikke voldsomt mye i å variere. Greia her er soundet, følelsen, og når man lytter på denne kommer man inn i en sinnstemning. Det er nok dette de tjener mest på etter min mening.

Jeg likte denne, men ser nok begrensingene også. Både hos meg som lytter, og potensialet til å vokse seg voldsomt mye større. Jeg elsker band som er introverte, som ikke lar seg affektere av alt rundt seg, og som på død og liv skal opp og ut. Her regjerer det å gjøre det man vil, ikke som andre vil. Skylappene sitter godt med andre ord, og i noen tilfeller er det en bra ting.

Det skulle noen runder før jeg kom under huden på denne, men nå, etter tjue spinn pluss, føler jeg det jeg tror bandet vil formidle. Om den overgår IV Et Lux Perpetua fra 2010, min forrige skive fra gjengen som jeg virkelig gravde meg ned i, vet jeg ikke ennå, men jeg tror ikke det.

7,5/10

Tracklist:

  1. A Dying Man’s Wish
  2. Damnatio Memoriae
  3. Killing Flaw
  4. Ghosts Of Parlous Lives
  5. Mourning The Loss Of The Living
  6. There Was Death
  7. Walls Within Walls
  8. No End To Sorrow
  9. An End To Suffering