210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Napalm Death "Apex Predator"

av yngve

Apex Predator  Easy Meat 30772185 FrntlSelskap: Century Media

Release: 26.01.15

Jeg har ikke likt alt bandet har gitt ut, men jammen har de kommet med mye, så noe gull har de lagt igjen etter seg. 

Jeg så de live på Harmony Coruption-turneen, og det er denne skiva som er favoritten. De endret jo litt stil for en del år siden, og ble tyngre og mer hardtslående heller enn bare grind og galskap, det likte jeg. Og når de i tillegg har en dem politiske agendaer, som i flere tilfeller treffer meg, og at de klarer å formidle en del av dette, synes jeg bandet er spennende. 

Nytt album, nytt år, hva kan Napalm Death tilby i dagens extremscene? Er de i det hele tatt vitale nok til å kunne hevde seg? Å jo da, for selv om de yngre banda spiller kjappere og mer brutalt for hvert album, mangler mange tyngden og kunnskapen til et band som Napalm Death. Man kan ikke kjøpe eller øve seg til livskunnskap. 

Det som slår meg som råest, er at bandet fortsatt har evnen til å låte skikkelig pissed off, det til tross for at de begynner å bli gamle og har vært i gamet så lenge. Det er fortsatt brodd på plass.

De mikser kjappe og aggressive partier med tyngre, groovy saker. Og denne blandingen passer meg utmerket. Dette er som skapt til å blåse ut litt steam med, dette er også dritfett å ha på øret når man stimer gjennom byen eller sykler, man blir helt satt ut av effekten det er å ha noe så røft i hørselskanalene mens verden går i et helt annet tempo forbi. 

Låter, hvilke som var bra og dårlige, tenkte jeg ikke så mye over, det gikk rett fram, litt til siden, et par sleivspark, noen never i lufta underveis, slik det skal være sammen med ND. Og etter endt lytting skal man føle seg litt tom for energi.

Napalm Death@Facebook

Ikke så bra som forgjengeren Utilitarian, men fortsatt et kraftig album. 

7,5/10

Tracklist:

 1. Apex Predator - Easy Meat
 2. Smash A Single Digit
 3. Metaphorically Screw You
 4. How The Years Condemn
 5. Stubborn Stais
 6. Timeless Flogging
 7. Dear Slum Landlord...
 8. Cesspits
 9. Bloodless Coup 
 10. Beyond The Pale
 11. Stunt Your Growth
 12. Hierarchies
 13. One-eyed
 14. What Is Past Is Prologue
 15. Oh So Pseudo
 16. Adversarial / Copulating Snakes
 17. Clouds Of Cancer / Victims Ofignorance