Karmøygeddon 23 B

Narnia "Narnia"

av yngve

Narnia 37920110 FrntlSelskap: Narnia Songs

Release: 16.09.16

Svenskene i Narnia begynner å få noen år på ræva. Med oppstart i 96, og hvor dette er deres syvende studioalbum, er det vel ikke et overproduktivt band vi har med å gjøre, men denne gjengen har gjort mye i tillegg til Narnia. Notert er også at bandet splittet opp i 2010, men kom tilbake for et par år siden. Akk, i disse dager splitter så mange, og kjører reunions noe i overkant, det hele har mistet all kraft.

Jeg har hørt en del av det de har gjort, men må medgi at det ikke er et band jeg har voldsomt sansen for. De er altfor ordinære og planker bare melodiøs metal/hardrock uten at det fester seg nevneverdig. Det er absolutt kvalitet, det pleier det å være når Narnia er ute og metaliserer, men akk så overflødig. Strengt tatt er det vel mer neoklassisk hardrock enn metal.

Jeg husker tilbake når de debuterte, den gang var det ikke veldig mye vinyl å få fatt i, og jeg kjøpte vel debuten fordi det var metal og noe nytt. Den står i hylla fortsatt, som eneste Narnia-skive jeg har (mulig det er noen promoer hist og pist), og det er helt klart en skive jeg ikke drar med meg om huset brenner. 

Det har vært noen medlemmer innom, om jeg husker riktig, Gitarist Grimmark er fortsatt i front, og en leverandør av standard metal med soloer som holder høy nivå. Personlig er det vel i Saviour Machine jeg setter størst pris på denne karen, men han er flink. 

Narnia@Facebook

Bandet er kristent, uten at jeg føler voldsomt for å vektlegge det når jeg anmelder skiva, men det er jo greit med litt balanse i metalverdenen hvor svarte og fæle band snubler om hverandre og prøver å utklasse hverandre. 

Så, er skiva bra? Grei nok. Spennende? Absolutt ikke. Bra gjennomført? Definitivt. Verdt å skaffe? Det må du nesten finne ut selv, sjekk videoene under.

6/10 (svak)

Tracklist:

  1. Reaching For The Top
  2. I Still Believe
  3. On The Highest Mountain
  4. Thank You
  5. One Way To The Promised Land 
  6. Messengers
  7. Who Do You Follow?
  8. Moving On
  9. Set The World On Fire