Karmøygeddon 24

Nattmann "Udaad"

av steinar selstø

Nattmann 23Selskap: Private

Release: 01.03.23

Nattmann er en ny duo, men gutta har erfaring fra flere band, blant annet Cloth og Dalit. 

1687 er en halvannet minutt lang intro, der tonen settes blant annet ved hjelp av en talende danske. Den fungerer fint som åpningssekvens. Så er jo selvsagt følgen at dette er en utgivelse med kun to ordinære låter, og den strategien kan sikkert være fornuftig for å teste interessen i undergrunnen. Kommer det en fullengder etter hvert? Jeg vet ikke, men basert på det duoen viser her, er det grinn til å håpe på det.

Nattmann@Facebook

Nattman -låta dundrer i gang, og tankene ledes nokså umiddelbart mot Khold . Denne referansen funker godt i de tunge og seige partiene. Nå endrer Nattmann karakter flere ganger, og man er innom både de black metal-klassisk kjappe og et melodiøst tema der keyboardet viser seg fram. Dynamikken som skapes ved denne bevisste miksingen av vidt forskjellige partier løfter låta, og gutta har lyktes med å skru sammen delene til en solid helhet. Låta inneholder rett og slett mye kult og er aldri kjedelig.

Stegle Og Hjul åpner enda saktere. Låta har en fin oppbygging mot et dramatisk klimaks etter knappe 2 minutter der blant annet melodiøse gitarer, som hinter mot noe Primordial kunne gjort, krydrer herlig. Sistelåta har en helt annen struktur enn Nattmann og er monoton. I tillegg benyttes en forpint renvokal i tillegg til den standard grimme.

Summen av to veldig ulike låter er god. Nattmann er vel verdt å sjekke om man er interessert i nye band som er inspirert av den norske metalarven. 

7/10

Tracklist:

  1. 1687
  2. Nattmann
  3. Stegle Og Hjul