Karmøygeddon 24

Nekromantheon "Visions of Trismegistos"

av steinar selstø

Nekromantheon 21Selskap: Indie Recordings

Release: 30.04.21

At det nesten er et tiår siden forrige fullengder fra denne gjengen, føles smått uvirkelig. Vi eldes alle mann, men Nekromantheon holder seg bedre enn de fleste.

Nekromantheon@Facebook

Kort og konsist sagt, dersom man har likt det gutta har levert tidligere, er dette ikke bare et trygt kjøp, men et man bør gjøre av plikt. Nekromantheon låter som seg selv.

Skiva er først og fremst en liten skattkiste fylt med en usedvanlig stor mengde godriff. I tillegg har man finesse nok til ikke bare å slenge sammen riffene i en smørje av en låt, men skru det hele godt sammen med flotte overganger og en rytmeseksjon som er stødig som pokker. Helheten man ender opp med er ei skive der en godlåt avløser den neste, og det er aldri kjedelig. Dødpunkter finnes ikke. Det er alltid et eller annet som fenger ved den hissige skittenthrashen. Akkurat slik det var sist.

Når vokalen er like kul som forventet og produksjonen passe røff, er det vrient å finne negative elementer. Et lite minus finner jeg dog. Sammenliknet med enkelte andre norske band i samme gate, de jeg setter aller høyest, når nemlig ikke Nekromantheon helt opp denne gangen heller. Årsaken er så enkel som at selv om bandet utvilsomt leverer på svært høyt nivå, så treffer topplåtene hos band som Aura Noir, Deathhammer og Audiopain bedre. Smak og behag, selvsagt. Faktum er uansett at Nekromantheons tredje album er forbaska bra og kommer til å bli spilt i hjel i mangt et hjem. 

8/10

Tracklist:

  1. The Visions of Trismegistos
  2. Seven Rulers of Fate
  3. Faustian Rites
  4. Neptune Descent
  5. Scorched Death
  6. Dead Temples
  7. Thanatos
  8. Zealot Reign