Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Nordnorsk dødsmetal til Tons Of Rock 2022

av yngve

Feleth 20 Foto Charlotte Tangen

Bilde, fotograf: Charlotte Tangen

I konkurransen med mange andre, var det dette bandet som stakk av med seieren:

Féleth.

De har jeg vært innom før, første gang de var innom Heavymetal.no'sfæren var i 2018, og for et par år siden dukket det opp noen artikler på gjengen, sjekk musikk fra de HER .

I konkurransen Tons Of Rock kjørte i samarbeid med Posten, var det Altabandet som stakk av med seieren. Vi gratulerer!

Vokalist Espen: "Nei altså, å komme fra våre små scener og mindre spillejobber her i kalde nord, til den største rock- og metalfestivalen i landet – med mange av våre barndomsfavoritter på plakaten er ganske sinnsykt. Det er et par guttedrømmer som går i oppfyllelse der."

Et par hundre band sendte inn bidrag, ti knivet i pott der stemming avgjorde utfallet. Der fikk Féleth fleste stemmer, og kan nå skilte med å spille på samme festival som blant andre Iron Maiden og Black Debbath.

Espen fortsetter: "Publikum burde bare gjøre seg klare for latter, gråt og dans. Det blir fette heavy, mye melodiøst og en god del seige neseknekker-riff og imellom låtene blir det fortreffelig nord-norsk dreven standup. Enten går det til helvete, ellers går det over!"

Med Féleth på plakaten er programmet for det som blir tidenes største festival i Norge komplett. Lars, pressesjef for festivalen sier at de er "...utrolig fornøyde med årets program, og gleder oss til å presentere både bredde og legendariske, internasjonale navn for et sultent rockepublikum. Tons Of Rock 2022 kommer til å bli en ekte folkefest."

Sponsorsjef i Posten, Olav Vhile, sier seg også fornøyd: "Ingen kjenner Norge bedre enn oss i Posten, og det er vel heller ingen som kjenner rocken bedre enn gjengen i Tons of Rock. Det er derfor ekstra stas å kunne bidra med å løfte frem et ungt, talentfullt, og lovende band fra Alta. Vi gleder oss utrolig mye til å møte gjengen, og ikke minst se de opptre i sommer. På vegne av hele Posten ønsker jeg å gratulere Fèleth med seieren."

Sjekk innom hjemmesidene til Tons Of Rock for info, du klikker deg inn via annonsen på toppen av siden her :).