Octohawk «Determist»

Selskap: Crime Records

Release: 07.06.24

Norges Mastodon?

Octohawk@Linktree

Neida, det er mer enn et Mastodonkopiband, men det er mye som minner om Mastodon her. Så vet du ca. hvor de ligger stilmessig. Det er også en del Opeth, uten at det nødvendigvis er veldig tydelig. Jeg hører ihvertfall en del av Opeth i måten gitarene jobber.

Jeg har spilt denne mye, men egentlig ikke følt at den har vokst veldig, eller at jeg kommer over kneika der det løsner helt. Etter de første rundene ble jeg ikke helt overbevist om at dette var mer enn et slipp fra et bra band, med en skive som var bra, men som kanskje ikke kommer til å velte noe. Men verden i dag er også slik at det ikke trenger å bety noe. 

Produksjonen er veldig bra, det er hardt og melodisk på en gang, og låtene er ofte rett fram med riff og rytmer uten de store dynamiske variasjonene. Det er dog stilen de har, og slikt sett gjør de ingen feil. De låter som en blanding av et moderne metalband og noe svakt organisk, jeg liker den balansen greit. Så soundet synes jeg kler de, og låtene. Vokalen er grov, men også den blir ganske ensformig gjennom en hel skive.

Pluss for tammebrekket og den østenske soloen med litt stryk på Gateways, det krydderet likte jeg. Tyngden på Momentum var også noe jeg vil trekke fram, og introen Moonstone. Beyond Tomorrow begynner litt kjapt, men faller ned på den litt standardiserte løsningen skiva har. Men her gjør de enkelte vrier jeg liker, og som lufter bra.

Et album med bra lyd, med enkelte låter som skiller seg ut, men hvor helheten blir litt monoton dessverre. Men skiva er bra den, og jeg vil gjette på at mange vil falle for det bandet driver på med. Sjekk albumet under her. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Arcane Dawn
  2. Quantum Age
  3. Decode
  4. Momentum
  5. Earthrise
  6. Beyond Tomorrow
  7. Gateways

Determinist by Octohawk