Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Osyron "Foundations"

av yngve

Osyron 20Heaviness, soul, atmosphere.

Det episke og symfoniske metalbandet kom nylig med en ep, en liten halvtime med stemningsfull hardrock. Det er vanskelig å forklare dette, men de framstår som proffe, arrangeringen er der, låtene har flere lag, det er musikk jeg tror vil vokse.

Osyron@www

"We believe that this release will both surprise and challenge our current and new fans, while still bringing back the big elements we are most known for (hooks, huge layered sections, melodies, and finger-twisting riffs). This album is meant to be digested as an immersive exploration of Canadian history and identity."

Selv peker de mot inspirasjoner som Nightwish, Symphony X, Dream Theater og Kamelot, men jeg hører lite av disse her. Det er mer snakk om hardrock som har grenselinjer til litt metal. hvor refrengene og substansen i musikken er svulstig, fengende og med en tøddel radiovennlighet. Tidvis tar de det ned til de virkelig rolige landskapene, som på tittelkuttet, som kan minne litt om Pain Of Salvation

Du får høre litt på låtene under her, og ikke gi opp om du ikke finner flyten med en gang, Foundations inneholder mye bra.

6/10

Tracklist:

  1. The Cross
  2. Ignite
  3. Battle of the Thames
  4. The Ones Below
  5. Foundations