Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Pain "Coming Home"

av yngve

Coming Home  Digipak 2cd 38535274 Selskap: Nuclear Blast

Release: 09.09.16

Svenskene kom med skive i fjor høst.

Coming Home meldte jeg inn mange nyheter på i forkant, og det var rett og slett veldig mange klipp og videoer. Tydelig at dagens promotering fra noen av selskapene, å slippe hauger i forkant, gjorde seg gjeldende her. Jeg ble litt fed når skiva var i handel, og må medgi at det var en rar følelse når man hadde hørt hist og pist i lang tid i forkant. Mulig det er slik det må være i dag?

Men innholdet er allikevel innholdet, og musikken står på egne bein når den skal i ilden her hos meg. Pain har jeg personlig aldri vært fan av, og de gangen jeg har sett de live virker det som om det er er et band som ikke er så dypt, om du skjønner. Låtene er tuftet på en kommersiell ånd, med Rammsteins enkelhet under, og med denne typiske svenske teften for refrenger på topp. Det fungerer faktisk, men jeg kjenner at metningspunktet kom svært fort. I siste runde, når dette ble skrevet, var jeg stresset, mye skjedde, mange skulle ha mye, og jeg satt der og hadde Coming Home på full gnu. Da fungerte det ikke. Da måtte jeg slå av av og til, for det ble feil. Irriterte meg faktisk.

Pain@Facebook

Mulig er dette musikk som appellerer til et yngre publikum? Jeg kjenner flere eldre, host, som liker det også, men jeg tenker på majoriteten av de som utgjør fanbasen. Det låter slik ihvertfall, men jeg har tatt feil før, og kommer til å gjøre det også i framtiden ;).

Produksjonen er som forventet, stor og med en moderne touch. For meg ble det litt i overkant, ikke bare at lydbildet trøkka litt feil, men låtene ble ikke det helt store. Allsang og klapping på konserter, joda, ser greia der, men hos meg ble det ikke treff på stereoanlegget eller på andre avspillingskilder. 

Bra, men ikke meg. Pain skal ikke ta hele byrden det er å misse på målet subjektivt, så ett poeng får de over det jeg hadde gitt om jeg hadde vært blodig ærlig.

6/10

Tracklist:

 1. Designed To Piss You Off
 2. Call Me
 3. A Wannabe
 4. Pain In The Ass
 5. Black Knight Satellite 
 6. Coming Home
 7. Absinthe-Phoenix Rising
 8. Final Crusade
 9. Natural Born Idiot
 10. Starseed