Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Pallbearer "Heartless"

av yngve

Heartless Gatefold Digi 40120920 Selskap: Nuclear Blast

Release: 24.03.17

Pallbearer er tunge og seige, drømmende og tunge.

1. oktober kan du se de live i Oslo, som support for Paradise Lost.

Pallbearer@Facebook

Det amerikanske bandet er ikke redde for å holde fokus på minimal variasjon, de jobber mer med å skape en stemning, en flyt, heller enn å briljere og sette opp tempoet for å skape en balanse. Du skal altså like det de gjør veldig godt om du skal like en hel skive med dette. Det er vakkert, det er nydelig, det er flytende tungt og bra, men så og si hele skiva ligger i samme fart og oppskriften fravikes minimalt.

Bra er det, det er de tingen tvil  i , spesielt når de leker seg i de tyngste terrengene - når de går bort fra disse melodiføringene som ofte styrer. Noen ganger er det som om jeg hører på et Alice In Chains på slowmotion, mens de har noe som minner om Mastodon.

Ikke helt min greie, selv om jeg er glad i dette i mindre doser. Om jeg finner greia og chiller en kveld, er det liten tvil om at dette kan fungere som grei medisin. Men i andre settinger, de fleste, blir det for monotont og lite variasjon. My Dying Bride, uten sammenligning forøvrig, gjør noe av det samen, og du skal like det også disse gjør for å nyte et helt album. For de fleste utenforstående vil nok slikt være meningsløst. 

Pallbearer er dog et band som har en litt moderne touch på musikken sin, da tenker jeg på disse stoner-/lett dooma banda som det er en del av. 

6/10

Tracklist:

  1. I Saw the End
  2. Thorns
  3. Lie of Survival
  4. Dancing in Madness 
  5. Cruel Road
  6. Heartless
  7. A Plea for Understanding