Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Parzival "Casta"

av yngve

Pmz108Selskap: Mighty Music/TARGET DISTRIBUTION

Release: 30.06.14

Danske Parzival er jammen meg noe for seg selv. The masters of cinematic bombastic is back! proklameres det.

"...Parzival delivers a theatrical, cinematic and bombastic mixture of neo classical, martial, neofolk, gothic, darkwave and Wagerian art!"

Sitatet sakset fra presseskrivet forvirrer meg litt da det benyttes veldig mange sjangere, men det er bombastisk, og det minner om Laibach done eastern style. De bruker tunge trommer, enkel rytmikk, stort lydbilde, mørk, raspende/ren vokal og en dominerende marsjgreie som dundrer og går. Alt krydret med fløyter og andre virkemidler man ofte forbinder med østlig folkmusikk. Jeg leser at bandet har hatt gjester i form av indiske sikh-folkmusikere, som peker mot Asia, det forklarer mye. Men denne tunge tyske rytmikken og den dystre og mørke Laibach-vokalen styrer mye og gjør det hele ganske monotont. 

Parzival@Facebook

Jeg liker slikt, og koser meg egentlig greit gjennom alle sangene. Ikke at dette fungerer når man sykler, trener eller skal multitaske, men om du skal lytte og ekstrahere en stemning, er Parzival genialt. 

Problemet her er at alt høres ut som en lang låt, som egentlig ikke trenger å være et problem. Men gjennom en skive kan nok en del synes dette blir litt ensrettet og lite variert. Her regjerer en tungskodd tristesse, hvor enkle instrumenter av og til frisker opp. 

7/10

Tracklist:

 1. Kalachakra
 2. Kurukshetra Purana
 3. Himagni Purana
 4. Airyanem Vaejah Purana
 5. Uttara Purana
 6. Navadi Purana
 7. Ayo Purana
 8. Rudra Purana
 9. Yavashtra Purana
 10. Andra Purana
 11. Regnabit