Karmøygeddon 23 B

Powergame "Masquerade"

av arni sørlie

Powergame 18Selskap: Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 18.01.19

Tysk oldschool heavy med fundament av Nwobhm.

Powergame er ute med sin andre fullengder, og tyskerne holder ikke igjen når de skal formidle sin metal. Bandnavnet kommer fra Tokyo Blades låt med samme tittel, og som maskot har de en meksikansk wrestler. Men, er musikken like bra som inspirasjonskildene, og like tøff som maskoten?

Powergame@Facebook

Vi snakker som nevnt gamleskolen heavy, med masser av mengder Nwobhm i bunn. Man skal nok være mer enn gjennomsnittet interessert i sjangeren for å få føling av dette, men denne retrobølgen tar jo aldri slutt, så kanskje flere enn jeg aner er interessert?

Etter en håndfull lyttinger gikk jeg lei, tross mye balsam for ørene i form av velskrevne låter, riff og twinleads. Det skranter ikke på noe i kompet eller låtskrivingen, men det er et aber. Matthias spiller nok bedre gitar enn han synger, og det taper bandet en del på. Når man får så tradisjonell og sjangertro musikk, uten hverken noe ekstra på innovasjon eller produksjon, og på toppen en vokalist som ikke er sterk nok, da tror jeg ikke det holder i jungelen av tilsvarende band. Scorpionscoveren Blackout kunne de nok spart seg for, men den lager nok litt liv i en live setting. 

Mulig jeg er litt streng her, så gi det en kjangs hvis du føler det er din sjanger. Hadde de fått inn en heftigere vokalist hadde karakteren lett hoppet opp et par hakk.

5/10

Tracklist:

 1. Legion of the Dead
 2. Lucid Dreams
 3. Puppets on a String
 4. Powergame
 5. Final Warning
 6. The Chase of the Falcon
 7. For Those Who Died
 8. Baptized in Fire and Steel
 9. Masqerade
 10. Ghost Town
 11. Blackout