Karmøygeddon 24

Powerwolf + Gloryhammer (Oslo, 15.11.19)

av yngve

Powerwolf 151119 Oslo Boris (4)Jeg ville ha med meg dette, jeg så Powerwolf i Oslo i sommer, og de leverte et bra show. Og jeg lappet sammen et bra Oslobesøk med Cavalera torsdag, og Powerwolf fredag. For meg som blir litt stresses i hovedstaden var det svært deilig å gå av toget i Kristiansand og kjenne den avslappede grooven. Men det må til noen ganger, ting skjer som oftest i Oslo, og det er kult å treffe på en del kjente og hilse på også.

Alle bilder, Boris Danielsen. Det kommer flere, legger inn link senere. Bilde øverst; Powerwolf.

Så. Glory Hammer, hva i alle dager! Jeg fikk med meg at de skulle varme opp en tid etter at Powerwolf ble annonsert. Og jeg har ledd mye av videoene til bandet, ikke med, men ikke orket å sett de flere ganger enn en hver. Det som slår meg er at de har så mye selvinnsikt og humor at det nesten vipper over i å bli en parodi, at de latterliggjør det de står for. 

Men spille kunne de, selv om musikken var så klisjé og lite matnyttig for min del at det ble like mye himling med øynene og oppgitthet som noe annet :). Men jeg synes det var underholdende, det var jo bare vas og Aquametal all the way. Halvparten av sangene hadde kommet langt som Mgp-bidrag, resten var en blanding av Sabaton og Rhapsody, og litt Twilight Force. Enhjørninger, voksne menn, trollmann på synth og plasthammer som ble brukt i scenekamp. Come on! Hvordan kan man ikke like det? 

Det slo meg også at de som trolig vil være negative til dette, som jeg til en viss grad er i mitt forhold til musikk (som er subjektivt, hva man vil ha ut av et band), er at de fleste ser filmer om superhelter. Vokalisten i GH har kappe. Og hammer. Om man legger godsiden til, hva i alle dager er forskjellen på å la seg underholde av Thor og resten av Marvelfilmene og dette? Det gir folk en time med smil, musikk og underholdning. Det faller ikke i smak her, men jo, det var øyeblikk jeg skjønte at Gloryhammer er til for å la fansen glemme hverdagen litt og bare rocke løs. 

Powerwolf var jeg fascinert av på Tons, men de vokste ikke videre på Rockefeller. Jeg ser jo, og skjønner, at de slår an, det er et band som treffer utrolig bra. Og det er ikke bare unge i salen, det var så mange forskjellige mennesketyper der at det nesten var litt sprøtt. Unge, gamle, bikere, gamlinger, streite folk som ikke så metal ut, ja, alt. Til og med de som gikk rundt med svartmetalmerch. Derfor slår jeg fast at uansett hva man måtte mene, tror jeg ikke de som liker Powerwolf bryr seg noe om omverdenenes syn på bandet.

Noen låter er så klisslike Sabaton at det er skummelt, hvem som har stjålet av hvem vet jeg ikke, for tyskerne har jo kjørt løpet en tid de også. Et par låter var direkte kjipe, et par er svært bra, og en sang som We Drink Your Blood fra Blood Of The Saints sparker jo svært godt fra seg.

Vokalen er både og, Attila er ingen stor vokalist. Det er likheter med Rammstein, det fungerer, men forskjellen er at Powerwolf har en del melodiske linjer, og der presser han seg og låter tidvis tett opp mot å skjære. Om noen i salen foruten meg faktisk la merke til dette da, alle så ut som om de var klar til å drepe på kommando, og der er ikke jeg. Jeg vurderer faktisk hva som blir sagt og gjort, jeg svelger jo ikke konseptet, utsagnene, blindt. Makan. Det ble svært cheesy, det har det vært på det jevne siden bandet kicket igang, som jeg kan huske ihvertfall. Metalmass, denne tilnærmingen til det katolske, det ultraflaue innspillet før Resurrection by Erection, hallo liksom, det ER lov å ikke respondere ;). Der har Attila også litt til felles med Sabatons vokalist, Jokke har, hadde, også en del flaue greier på scenen. 

Alt i alt skjønner jeg folk som liker det, og jeg ser spenningen og appellen. Men etter noen låter, og spesielt etter en hel konsert, går det så mye i ett, så mye er likt og hvor et par låter var fryktelig like i refrengene (uten at jeg husker hvilke), at jeg tror dette får være min Powerwolf-opplevelse, om de ikke kommer på en festival da.

Et stappfullt Rockefeller vitner om at tyskerne vokser og nok kommer til å enten selge ut et par kvelder eller flyttes over til andre arenaer, som Sabaton i Spektrum i februar neste år. Og de har sceneopptreden og kulisser til å matche store scener, bare vent og se.

Og ja, jeg er en som sier det jeg mener, og jeg tillater faktisk andre å komme med innspill her, den eneste nettsiden jeg vet om som tar imot anmeldelser fra leserne. Så har du en annen opplevelse, vil skrive litt om hvordan dun hadde det? Send meg gjerne noen ord.

Jeg tok turen ned til Vaterland og fikk meg med konserten til Sandnesbandet i Deception etterpå. Jeg følte jeg trengte litt melk og grovbrød med leverpostei etter de stykkene med marsipankake og cola ;).

Takk til Rockefeller for at Boris og jeg fikk komme ;).

Bilder under: Powerwolf

Powerwolf 151119 Oslo Boris (1)

Powerwolf 151119 Oslo Boris (2)

Powerwolf 151119 Oslo Boris (3)

Gloryhammer:

Gloryhammer 151119 Oslo Boris (2)

Gloryhammer 151119 Oslo Boris (1)