Karmøygeddon 24

Priest Vs Maiden, ny podcast

av yngve

Priest Vs Maiden Podcast Mars 21

Ok, selveste Tarjei, Vestlandets ukronede jernleverandør, er halvparten av en duo som nå drar i gang en podcast. Hans bedre halvdel er Bård Nordvik, trommeslager fra hardrockbandet Magick Touch. Premiere på episode #1 er i morgen klokken 19.06, og vi snakker om, som overskriften hinter sterkt om, Maiden mot Priest, musikk, fans og garantert en hel del nerding.

Så Tarjei, hva i alle dager fikk dere til å fyre av noe slikt? Er det ikke dokumentert nok på nett hvor gale og uangripelige fans av Maiden er? Eller er det ikke nok tråder på sosiale medier om den versus den?

Tarjei: Det var ei hending på Sweden Rock 2018, der både Priest og Maiden spelte. Gode vener vart bitre fiendar. Iallefall ei lita stund. Kva er det med dei to banda som er så gode og har så mykje til felles som gjer at ein ikkje klarar å like dei like godt? Det er det vi har lyst å utforske i denne podkasten.

Eg har forsåvidt ikkje sett på Maidenfansen som gale og uangripelige, men ein kollega av meg kommenterte no er det det jammen på tide at nokon jekkar ned dei der maidenfansen eit par hakk då eg fortalte om podkasten. Kanskje dei er noko for seg sjølve? Utgangspunktet er vel at det skal kunne gå an å diskutere engasjert men litt saklig med begge typar fans. Når alt kjem til alt vil vi at alle heavyfans skal stå United! 

Akkurat det at det fins så mange tråder rundt dette på sosiale medier er jo eit bevis på at det er eit tema mange engasjerer seg i! Vi håpar jo å kunne belyse tematikken litt meir i detalj, eller iallefall samle eit større materiale gjennom å ha mer eller mindre habile gjester på besøk, og generell nerding. Det er eit uuttømmelig tema!"

  • HER er linken til podcasten som dukker opp i morgen. 
  • HER er link til Spotify

Kan ikke du bare dra et par linjer (ikke doprelatert) på hva dere to har gjort og gjør i metal- og hardrockscenen?

Tarjei: "Spelte for skikkelig lenge sida i Heavy Duty, for lenge sida i Lost at Last, og er aktiv ein gong i året med Heavy Metal Kings, som er ansvarlige for Den Store Heavy Metal FestenHulen. Ein gong i året får eg leve ut både Steve Harris- og Rob Halford-draumen på ein og samme kveld!"

Bård: "Jeg har elsket heavy så lenge jeg kan huske, og å være på konserter og festivaler er noe av det flotteste jeg vet. Har også vært innom noen band oppigjennom, og de siste seks årene har det meste dreid seg om å spille trommer i heavybandet Magick Touch

I fravær av konsertopplevelser både foran og på scenen, bruker vi tiden heller til å PRATE om heavy."

Torsdag er dagen, hvor og når kan folk sjekke ut sendingen?

Tarjei: "Vi satt publiseringstidspunket til 19:06. Tok du den? Vi kan avsløre ekslusivt for Heavymetal-no’s lesarar at det kjem to episoder denne torsdagen, i episode 2 er sjølvaste Maidengeneral Torgrim Øyre gjest!"

Og har dere noen form for hjemmeside eller Facebookside slik at man kan ta opp eventuelle uenigheter med dere?

Tarjei: Vi er Facebook , på Instagram @priestvsmaiden og til om med på TikTok @priestvsmaiden. Det er og mogeleg å sende em@ail . Vi forventar friske innlegg i alle kanalar!"

Og podcasten, hva er planen? Er det duket for mange sendinger, er tematikken alltid Priest og Maiden? Eller vil det fylles ut med andre temaer og band?

Bård: "Vi holder på med dette så lenge vi vil og må. Da vi først startet å diskutere ulike innfallsvinkler vi kunne bruke for å sammenligne Priest og Maiden, ble det fort tydelig at Oj, her er det jo en hel haug å ta av. En ting er å finne ut hvem som har de tøffeste albumcoverene eller trommiser, men vi tenker å se på alt fra tekster, sceneklær, frisyrer, gitarforstereker og så bortetter. Vi inviterer til hver episode en slags fagperson som kan gi oss en slags kyndig vurdering av det vi debattere. Her vil det dukke opp både kjente og mindre kjente personer. Vårt eneste kriterium er egentlig at de må like å snakke om heavy. Foreløpig takker gjestene ja til invitasjon (men det kan jo være fordi de ikke aner hva de går til)."

Det er en del podcaster nå, jeg lytter på noen, men føler det ofte går på bekostning av å lytte på musikk. Hvorfor skal folk bruke tid på dere to? Hva er salgspoengene?

Bård: "Liker du å lytte på Maiden, Priest og heavy generelt, mener jeg at denne podcasten er et trivelig innslag i en ellers litt traurig hverdag. Vårt mål er å få folk til å høre enda mer på heavy, uansett band."

Og jeg ser at det er musikk i denne casten, som er et irriterende moment i mange av de jeg hører på til vanlig. Hva er greia med Andrea Noah Boma Boccarusso?

Tarjei: "Det er jo litt krøll å bruke musikk i podcaster. Under ein runde med research på YouTube fann eg denne karen som miksa Priest- og Maidenriff. Eg tenkte at det var ein grei måte å løyse dette med intro-musikk på, sendte ei melding til Andrea og spurde om det var greit at vi brukte musikken hans i podkasten. Han sa ja, og det var det. Rein latskap fra vår side."

Og favorittlistene på Maiden og Priest, som jeg så bak linken du sendte meg, det er kun Baard som har favorittalbum korrekt på Priest, hehe. Men, ingen av favorittlåtene er hentet fra noen av albumene dere valgte. Hva skjer? Kan vi stole på dere? 'Can I Play With Madness' på topp tre? Her krever man svar! Det hjelper ikke at dette er notert som ukens favoritter.

Tarjei: "Vi diskuterer oss jo litt fram til dei favorittlåtane i første episode. Eg synes jo at ein kan ha favoritter frå andre album enn favorittalbumet, der er det kanskje heile feelingen og stemninga på albumet som gjer det til ein favoritt. Det er jo mykje kjensler inne i bildet når vaksne menn diskuterer heavy. Så ja, vi meiner jo våre topp tre, men som du kanskje og har opplevd kan jo sånne til endre seg med tida, og kanskje til og med med dagsformen. Eg kan og melde at valget av Can I Play With Madness var meget kontroversielt innad i redaksjonen. Men, om du vil ha det fulle svaret må du høyre på podcasten!"

Lykke til, hold meg oppdatert, og så sprer vi og promoterer så godt vi kan.

Tarjei: "Mange takk for at du tar deg tid til å skrive om oss i ei travel kvardag der mange føler seg litt Between The Hammer And The Anvil."