Psilocybe Larvae "Where Silence Dwells"

av yngve

Psilocybe Larvae 21Selskap: Red Rivet Records

Release: 15.12.21

Vi snakker russisk depressiv doom. 

Vi skal dog ikke helt ned til bunns, selv om musikken absolutt ikke er klarert for barneselskaper og turer på sommeren.

Det er en eldre nerve her, om vi snakker tidlig 90-tall. Det har blitt brukt referanser i form av Opeth, Paradise Lost og Katatonia, hvor de to siste kanskje er mest korrekte. Det er et genuint tungsinn her, som jeg har fått smake på et par ganger fra Katatonia, der man skjønner at det noe av bakteppet kanskje er tuftet på ektefølte tanker eller omgivelser, oppvekst. 

I tillegg er det et hint av det flott bandet Depressive Age, det er deler av dette som har en del tysk 90-talls depresjonsrock over seg. Mulig er det mest fordi det er litt aksent på begge banda, men det er likheter også musikalsk, sjekk for eksempel Run To Nowhere

Det flyter godt, det har denne melankolien hele veien, det er metal, men har bevegelser både ned til tung rock og litt opp til noe extremt. Snittet er dog på litt teknisk, stemningsfull og moody doomrock/-metal.

De har litt å gå på i koringer kanskje, der hadde jeg ønsket meg en mer monumental sak. Eksempel er Ghost In The Room.

Psilocybe Larvae@Facebook

Et album som traff meg greit, og her jeg sitter og skriver var huet litt i en tung sump, med snøvær utenfor, da skulle de vakre akustiske partiene og de lengtende tonene være en god match. Eller kanskje burde jeg valgt noe annet :).

7,5/10

Tracklist:

  1. The Flame Of Dying Life
  2. Run To Nowhere
  3. Ghost In The Room
  4. Inner Darkness
  5. Dead Dreams
  6. Sorvali Cemetery
  7. Silent Sphinx
  8. The Fall Of Icarus
  9. Encounter With Nothingness
  10. Where Silence Dwells