Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Redstacks "Revival Of The Fittest"

av yngve

Redstacks 22Selskap: Pure Steel Records

Release: 21.01.22

Nederlandsk aor/hardrock. 

Redstacks@www

Selskapet skriver Hard Rock/Heavy Metal, jeg vil ikke trekke dette mer enn til hardrockens verden. Det er melodiøs hardrock med tidvis en del trøkk, men mye søtt. 

Men det er mye bra musikk på skiva, DET slipper de ikke unna :). Og vokalen er lys, melodiøs, både strukket mot toppsjiktet og litt i de lavere regioner, der scorer de høyt. 

Rock nostalgia, cranked amplifiers, virtuosic keyboards, thumping drums, acrobatic vocals...

De sikter høyt i å forklare seg, men om vi demper sitatet litt, er det en del kult her. Det er noe som er funky, noe som er aor, enkelte låter låter som Europe etter Final-tiden og fram til splitten, noe har en 70-talls prog-lightgreie, alt framført av en gjeng som er født for sent men som leker seg med fordums tid. 

Joda, det er ok dette, men stort sett for snilt for meg. Vortex hadde jeg jo håpet var noe annet enn en smooth ballade med et hint av Dire Straits, haha, men den er bra. En snev av Tony Harnell i enkelte passasjer her kanskje... Og mot slutten drar det se skikkelig i havn, med en feit Purplesnert og kul drive. Så alt i alt en bra sang. Den og Angels In Crime ble de jeg gikk mest tilbake til for å sjekke ut flere ganger. I motsatt hjørne ligger for eksempel Jealousy, som er for cockrock for meg. 

Jeg synes kanskje skiva spriker litt mye, at de har tatt på seg å skulle dekke vel mye stilarter. Om vi kaller det en form for klassisk rock i moderne tid? Fra Boston til nyere Tnt, via Purple, jeg tror de med sansen for disse, og som liker litt snill hardrock bør få mye ut av denne. Det er proft framført og bra arrangert. Og kledelig bra lyd.

Personlig litt for søtt, men som nevnt er det flere veldig gode sanger her. Problemet mitt er når band går inn for å gjenskape, ikke skape, og det synes jeg Redstacks har et snev av her. Om det i det hele tatt betyr noe for deg da. 

Ingen av favorittene mine lå på Youtube, den under her er nok en jeg skipper lett over.

6,5/10

 1. Overture 1848
 2. Oceans
 3. Jealousy
 4. Dreamworld Junkie
 5. Mercy
 6. Cold
 7. Mind's Eye
 8. Dystopia Now
 9. Money
 10. Vortex
 11. Angels In Crime