Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Rhapsody Of Fire "Glory Of Salvation"

av yngve

Rhapsody Of Fire 21Selskap: AFM Records 

Release: 26.11.21

Er det nødvendig å kjøpe flere skiver av denne gjengen?

Rhapsody Of Fire@www

Jeg anmeldte forrige skive, og ett av avsnittene der velger jeg å kopiere, for det er akkurat samme følelsen jeg har nå:

"Tangenttrykker Alex Staropoli er eneste originalmedlem her, og hvor alle de andre har hoppet på lasset innenfor et ganske nylig tidsaspekt. Om det har noe å si? Vel, jeg foretrekker Turillis Rhapsody, men dette har absolutt livets rett. Det blir mer streit metal dette, enn Turillis vri, og jeg går mye fortere lei av Fire-versjonen. Det er på en måte feil å hele tiden sammenligne, samtidig som det er vanskelig å ikke trekke paralleller. Musikken er lik, fortiden har de felles, og de er egentlig bare skyld i at man blir litt forvirret som lytter."

Glory Of Salvation er det ikke noe feil med, om man vil ha glatt og fengende powermetal med symfonisk rustning. Isolert er ikke denne veldig mer eller mindre bra enn forgjengeren, det bare begynner å bli litt mye kanskje? Så skiva funker til sitt bruk, det er mye her som er ok å høre på, men det slår meg at de som følger gjengen tett snart vil stille spørsmålet jeg åpnet med? Det er litt som Marvelfilmene, det er i min bok nok nå :).

Og de kjører ganske likt cover, helt sikkert et konsept fra sist, da blir det også en liten forsterkning av min opplevelse. 

Men er du FAN, er Glory Of Salvation et bra album som garantert allerede er i hylla. Her har det tatt tid som vanlig, men selv om jeg har ventet og spilt denne noe, har ikke fordommene mine i forkant blitt motbevist.

Favoritt ble det litt mørke tittelkuttet.

6/10 (som sist :)).

Tracklist:

 1. Son Of Vengeance
 2. The Kingdom Of Ice
 3. Glory For Salvation
 4. Eternal Snow
 5. Terial The Hawk
 6. Maid Of The Secret Sand
 7. Abyss Of Pain II
 8. Infinitae Gloriae
 9. Magic Signs
 10. I’ll Be Your Hero – Single Edit
 11. Chains Of Destiny