Rival Sons, nytt album

av yngve

Rival Sons 19Førstkommende fredag er bandet ute med sitt nye album, 'Feral Roots'.

Bandet kommer til Oslo i begynnelsen av mars, til Sentrum Scene, og et utsolgt arrangement

Pressemelding: "Da Rival Sons først begynte å skrive sitt nye album, Feral Roots, oppholdte vokalist Jay Buchanan og gitarist Scott Holiday seg i en liten hytterett utenfor historiske Natchez Trace i en uke. Det var der, i den rike, overgrodde skogen i South Tennessee, at de fant kjernen av sin nye fullengder.

For bandet fra Long Beach, California blir dette debutalbumet via ikoniske Atlantic Records og Feral Roots bærer ekko av sin opprinnelse med en sound og ånd som er både nervepirrende utemmet og vilt majestetisk. Men med sine nyanserte oppdagelser av både de ville og temmede kampene ved kjærlighet og sannhet, argumenterer albumet til syvende og sist for å komme forbi våre rene overlevelsesinstinkter og strebe etter noe mer opphøyet; for å gjenvinne en lenge utvannet sjanger tilbake til sin form."

Rival Sons@Facebook

"Samspillet mellom selvransakelse og rå utgytelse bygger en mektig spenning på bandets nye album, noe som driver Rival Sons langt oppstrøms fra sine likemenn. Åpningssporet Do Your Worst kommer på med rasende fart – massive riffs, hylende vokal, vill perkusjon og
dumpende bass – samtidig som låter som Look Away utfolder i en brennhet sosial kommentar over Holiday’s ikoniske gitarhymne.

En av de mest forrykende øyeblikkene på Feral Roots finner man på Too Bad, som kaster en ondskapsfull forbannelse med sin brutale rytme og gjennomtrengende tekster.

På albumets tittelspor, med hypnotiserende gitar og fengende vokalprestasjoner, kanaliserer Rival Sons et stille under med den skjøre
storheten av verden som føles sterkt, men sjelden blir sett. Med All Directions når Feral Roots en lyrisk overskridende og dynamisk episk reise drevet av perfekte harmonier og glohete gitarriff, mens Shooting Stars med sin hemningsløse energi og gospelkorharmonier avslutter Feral Roots med et trassig utbrudd av gledelig støy."