C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Rocketeateret "Gjest Baardsen"

av yngve

Artworks 000071696653 Pzvwpq T200x200Selskap: Private

Release: 24.08.13

Skiva Bjørnar Selsbak sendte over i fjor høst en gang, er for meg vanvittig spennende!

Jeg har alltid vært fascinert av Gjest Baardsen, spesielt denne gamle filmen, som min mor viste meg flere ganger i yngre år. Mestertyven som Rocketeateret viser fra en litt annen side enn mange kjenner, for jeg var nok en av de som har et litt romantisk syn på denne Robin Hood-en fra 1800-tallet. Her fortelles det at Gjest var "...stor av ord, liten på jord og slett ingen utbryterkonge".

Basisen for skiva er en forestilling Rocketeateret har snekret ved hjelp av filer og bilder fra filmen, innholdet i tekstene er et dikt Gjest skrev mens han sonet på Akershus Festning, og som Rocketeateret har tonesatt på en glimrende måte. 

Bjørnar var jo del av Lumsk helt i starten, og var en viktig brikke i å sette sammen debuten Åsmund Frægdegjevar, og deler av det vi finner som musikalsk fundament på Gjest Baardsen er ikke ulikt deler av denne skiva. 

Det jeg likte godt var balansen de hadde mellom folkmusikk og en litt tung, gammel salmefeel, pluss at det rockes i enkel progressiv ånd under det hele. Rett og slett en kremutgivelse som tar historien på alvor, gjengir en viktig del av nettopp historien og som viderefører folkloren til nye generasjoner.

Du skal nok ha litt sansen for folkrock og muligens en interesse for temaet om du skal få full uttelling, men er du litt åpen for nye greier og ikke på død og liv må ha alt inntullet i metal, er dette velbrukt tid.

Helt på tampen kommer det en versjon av Åsmund Frægdegjevar, hvorvidt dette er en versjon Bjørnar vil skal være et alternativ eller om det er slik han egentlig ville ha den framstil vet jeg ikke, men kul bonus. Andre del av duoen er Steinar Årdal.

Rocketeateret

8/10

  1. Gud Trøste Mig!
  2. Til By Og Fjerne Egne
  3. Tine
  4. Tunge Taarer
  5. Saa Tidt Og Ofte
  6. Lovens Tunge Riis
  7. Tusind Ønsker
  8. O Frihed Kjær!
  9. Rygteflom
  10. Eventyret Om Åsmund Frægdegjevar 

Rocketeateret@Soundcloud