Karmøygeddon 23 B

Rockheim, Motorpsycho-konsertplakater (Trondheim/Oslo)

av yngve

UnnamedÅpningsdagen er torsdag førstkommende, 17. mars (19:00), der står den til 30. april. Fra 3. juni til 27. august er det Nasjonalbiblioteket i Oslo som er vertskap for papirsamlingen.

Info:

Painting the Night UnrealKonsertplakatar. Motorpsycho. 1991 – 2016.

"Utstillinga viser et utvalg konsertplakater laga av både norske og utanlandske arrangører og designere de siste 25 åra. Her kan du oppleve hvordan et og samme band kan inspirere et vell av ulike visuelle uttrykk. Painting the Night Unreal utfordrer deg til å studere farge og form, kvaliteten i bruken av visuelle verkemiddel, figurtegning og komposisjon.

Flere av plakatane er produserte av den historisk viktige konsertarrangøren VERA Groningen i Nederland.

På utstillingsåpninga kommer Jelle van Gosliga fra VERA Groningens Art Division. Band som U2, Sonic Youth, Nirvana og The White Stripes har spilt her, i tillegg til nettopp Motorpsycho. VERA har en egen grafisk avdeling som lager unike plakater til hver konsert på spillestedet, noe som er inspirerende for en hver konsert – og kulturarrangør.

Van Gosliga vil snakke om det grafiske uttrykket, silketrykk-teknikk, klubbens historie og hvordan de arbeider. I tillegg gjør Trio Søt comback på scenen. Trioen, som består av Anne Lise Frøkedal, Ragnhild Risanger Meland og Helga Gunnes vakte oppsikt med sine nynorske versjonar av Motorpsycho-låtar på midten av 2000-talet, og samles nå for ein eksklusiv minikonsert.

Arrangementet, som er gratis, varer til ca. kl. 21:30. Det blir også anledning til å se vår temporære Supersonic Scientists – ei utstilling om Motorpsycho, denne kvelden."

  • Foredrag av Jelle van Gosliga
  • Minikonsert med Trio Søt
  • Åpning av utstillinga