Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Roger Pedersen "More Is More"

av yngve

0002155505 500Selskap: Private

Release: 05.04.13

Greia med Roger er at han spiller drepende bra, teknisk og plukker ra øverste hylle samtidig som han gjør det folkelig, og med en frekk spilleglede. Personlig tilter jeg heftigere av åpningssporet enn for eksempel Hail In A Hurricane, men skiva hørt under ett er hva du sikter deg inn på.  t som sjokkerte meg mest med More is More var at kvaliteten fra sist bare fortsatte, dette er en helt utrolig sterk skive som overtar stafettpinnen fra popkormaskinen med glans. 13 supre, lekende, smittende og friske gitarlåter er hva du får, og jeg tør påstå at dette bør tiltale alle, også de som ikke sverger til instrumentalister.

Northern Lights skilte seg ut, her tar Roger fram kassegitaren og blander en vakker grunnmur med lit mafiagroove. Ellers på albumet varierer tempoet noe, og du får både heftige løp og litt streitere halskos typeMelody og Surfing With An Umberella. Her styrer de lange tonene, her kan Pedersen minne litt om for eksempel Joe Satriani. jeg likte godt at variasjonen var til stede, at ikke alt var skodd over samme lest, dette sikrer skiva levetid. 

Nå falt jeg ikke for GuitarDrumBizarrething, som jeg synes det lukter trommemaskin av, men vi får tilskrive denne Rogers behov for å frike litt ut. 

Foruten førstnevnte låt er avslutningen mitt andre ankepunkt. Say My Name er horribel. Dette er en vokalbasert sang som oser puddelrock. Ørlite innslag av Rogers geniale gitarering hjelper absolutt ikke; dette lukter verre enn joggeskoene mine - og de kommer til info ALDRI inn i huset :). I skrivet som fulgte skiva leser vi at denne sangen vil bli fremhevet mot radiostasjoner og lignende, men hva i all verden er tanken med å ha EN sang som dette og resten i et helt annet landskap? Beats me. 

Jeg er imponert over at More Is More holder en så høy kvalitet, og at selv om denne ikke er veldig annerledes enn debuten, fyren klarer å holde interessen oppe og gnisten i hevd. Det er ikke like rødglødende denne gangen, men jeg holder en knapp på Pedersen om jeg skal trekke fram en norsk gitarist som fortjener en plass på tronen. 

7/10

Tracklist:

1. Circus

2. Antivirus

3. Hail in a Hurricane

4. Northern lights

5. Wasps

6. More is More

7. The PingPongSong

8. Melody

9. Surfing with an Umbrella

10. Popcorn anyone

11. Summerday

12. GuitarDrumBizarreThing

Roger Pedersens hjemmeside

Roger Pedersen@YouTube