Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Romjulsrocken 2019 – et kapittel avsluttes med et smell

av yngve

Konger Og Keisere Drammen 291219 Foto Anniken Oline G B

Tekst: Martine Sofie Hansen

Bilder: Anniken Oline G B. Sjekk flere bilder HER. Bilde over: Konger Og Keisere.

Union Scene, Drammen, 29. desember 2019.

Vi er samlet her i kveld for å avskjedige Union Rock etter 23 år, som er utrolig synd. Men setter ikke stopper for folk som ønsker å avslutte jul- og romjulsstriden med et smell.

Først ut er bandet Might Beauts, som varmer opp publikum med en lang intro og fengende gitarspill. Ellers utover i konserten får de med publikum på klapping, og rockefoten går på de fleste jevnt under konserten. Med sine trofaste fans skapes en stemning hvor man lar seg rive med i takt med musikken. Trommer som virvler seg godt sammen med bass og rykende gitar får en til å nesten slå seg ut på dansegulvet.

Neste gjeng ut er det halvlokale bandet Trestammen, en gruppe med en salig blanding av punk, rock og rap. Noe uvanlig i mine ører, men de dro på og fikk publikum til å hyle med. Ihvertfall de som kunne tekstene. Trestammen var som å høre en liten norsk variant av det amerikanske bandet Limp Bizkit, inspirasjonen kunne ha vært hentet derfra. Bassisten og vokalisten var de som rocket mest på scenen, hvor førstnevnte løp blant publikum og dro energien fra publikumet og opp på scenen.

Siste band ut, og siste band i Union Rock sin historie, er det lokale bandet Konger Og Keisere. Dette er det som ble kveldens høydepunkt. Ikke bare for meg, men for fansen som tropper opp for å få med seg en rockende avslutning på romjulen. Publikum er klare, og i det Konger Og Keisere starter, kommer allsangen og headbangingen. 

Konger og Keiser kan til tider minne meg om Dumdum Boys, samtidig som de har sitt eget særpreg på musikken. Tekster som på låten Katta Til Naboen gjør at det legges litt humor inn, og det skaper liv og røre. Ellers ble det spilt noen ballader, f.eks Hva Tenker Du PåKanskje valget av de roligere låtene var en hyllest til Union Rock, som en avskjed, men også for å gi publikum en liten pause mellom de eksplosive og kule rockelåtene!

Alt i alt en vellykket og en verdig avslutning på et 23 år langt rockekapittel i Elvebyen. Så tusen takk for all musikk, minner og bekjentskap dere har gitt, kjære Union Rock!

Bilder:  Trestammen (trommer) og Midnight Beauts.

Trestammen Drammen 291219 Foto Anniken Oline G BMidnight Beauty Drammen 291219 Foto Anniken Oline G B.