Merch Hmno 500x80 Punkter

Sabaton "The Last Stand"

av yngve

13445415 10154262929499868 918458514645819003 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 19.08.16

Svenskene er som kjent ute med nytt album.

Og jeg har likt de to foregående veldig bra. Carolus Rex er virkelig sterk, Heroes også, med unntak av en klissete ballade. Før det fulgte jeg kun opp på enkelte låter når bandet kom med skiver - men har vært veldig fornøyd med de konsertene jeg har sett. 

Sabaton@Facebook

På skive? Nå i 2016? Hm, jeg tror jeg personlig kom til en grense med denne. Mulig nyere fans, som ikke har fulgt de siden starten, elsker dette, men for meg ble The Last Stand et album som virket å være fylt av repeterende ideer fra tidligere slipp. Og det er ikke til å stikke under en stol at flere sanger på denne ferske minner vel sterkt om tidligere eskapader. 

Men det er fortsatt velfungerende, og de som virkelig er blodfans tipper jeg allerede har trillet seksere og sett seg fornøyd. Jeg er dog litt mer forsiktig, og jeg er en av de som ikke har skylapper og klarer å se at et band jeg liker ikke treffer. Det gjelder alt fra Motörhead til Maiden, Metallica til Accept, det å like et band blindt er ikke veldig aktuelt for meg. Det er bra band, men bra band går tom for ideer, går tom for monsterlåter. Sabaton har her, slik jeg hører det, gitt ut et album som låter litt pliktløp, et album som musikalsk er et steg tilbake. Vel er det ikke nødvendigvis lett å følge opp to sterke skiver, og å overgå, men det er allikevel noe jeg velger å stå for; Sabaton har sluppet et bra album, men et bra album som ikke klarer å stå stormen. Så får den enkelte selv mene det man vil om en slik uttalelse. 

Coveret er også stillestående i forhold til å tenke nytt. Om det er det er noe de sikter mot selvsagt. Ser man coveret på det kommende Civil War-albumet, er det jammen meg likheter der også. Er det flere som føler at disse to banda ubevisst går hverandre i næringa? :)

Noen gode spor, noen kjedelige, men helhetlig ikke et album jeg tror kommer til å bli en klassiker. 

6/10 (svak)

Tracklist:

 1. Sparta
 2. Last Dying Breath
 3. Blood Of Bannockburn
 4. Diary Of An Unknown Soldier
 5. The Lost Battalion
 6. Rorke’s Drift 
 7. The Last Stand
 8. Hill 3234
 9. Shiroyama
 10. Winged Hussars
 11. The Last Battle