Karmøygeddon 24

Sacred Steel "Heavy Metal Sacrifice"

av yngve

14199157 10157381059000287 8683950207759392805 NSelskap: Cruz Del Sur

Release: 14.10.16

Makan til ræva skivetittel da mann!

Jeg vokste jo opp i den tiden dette var vanlig, og greit, men i dag er det veldig ofte en flau smak i munnen når slike skivetitler dukker opp. Enten det er av yngre band som prøver seg, eller fra slike band som Sacred Steel, som jo har en del år på baken. De eldste er jo unnskyldt, de vet jo ikke bedre :)

Nok om det, musikken er alltid i fokus når alt kommer til alt, og Sacred Steel har mye på stell. Jeg har tidligere både likt det de har levert, og ikke. Jeg er ikke sååå stor fan av den metallen tyskerne har lirt av seg i årenes løp, det skal jeg medgi, men det er et band med cred og greie skiver på samvittigheten. Om jeg hadde tatt de med på en toppranking av metalband? Nope. Om jeg hadde nikket anerkjennende på at de har noe, og fortjener å bli nevnt? Absolutt.

Denne siste er ikke veldig spennende, den har sine øyeblikk, og for meg durer den litt fram uten å skape for mye friksjon og lyst til å gjøre det ene eller andre. Den er litt jevn, litt lite pigger, men den har lyden på plass, flere låter etterlater godsmak, men som helhet ga den meg ikke nok til at jeg smeltet. Dessverre.

Sacred Steel@Facebook

Om jeg skal være litt stygg føles det ut som dette er litt påtatt, litt forsøk på å følge en mal og gjenskape noe og framstå som den gang da. Jeg vet bandet har fartstid (de begynte på midten av 90-tallet), dog er noe av dette i overkant true og noe man skal like om man er metalskalle.

Skiva tar seg opp seg opp etter noen runder. Og jeg liker vokalen, men den er litt fastkjørt i et landskap i store deler, og jeg må si at når jeg skal kose meg med denne karen (ikke les noe i det), er det doombandet Dawn Of Winter som gjelder.

6/10

Tracklist.

 1. (Intro) Glory Ride
 2. Heavy Metal Sacrifice
 3. The Sign Of The Skull
 4. Hail The Godz Of War
 5. Vulture Priest
 6. Children Of The Sky 
 7. Let There Be Steel
 8. Chaos Unleashed
 9. The Dead Walk The Earth
 10. Beyond The Gates Of Nineveh
 11. Iron Donkey