Karmøygeddon 24

Sacrilegious Impalement "III Lux Infera"

av steinar selstø

Sacrilegious Impalement 250x250Selskap: Woodcut Records

Release: 26.04.13

Som tittelen så tydelig antyder; dette er tredjeskiva fra Sacrilegious Impalement, og de fortsetter ufortrødent på sin sorte sti. 

Og kvalitet er dette så visst. I bøtter og spann. Bandets kjappe, intense og samtidig melodiøse black metal er velprodusert, vel gjennomført og såpass lettspiselig at den bør kunne gå hjem hos mange. Liker du for eksempel retningen Watain har tatt, kan nok dette falle i smak. 

Materialet er nokså ensartet. Nå betyr akkurat det heller lite tatt i betraktning at kvaliteten på fremføring, melodier og stemning er såpass bra som den er. Samtidig dyttes da også enkelte brekk inn i låtene, og ikke minst benytter man seg av melodiøse gitarsoloer som helt klart løfter materialet. Den eneste annerledeslåta er Behead The Infants Of God, som er langt mer rocka rytmisk og minner om nyere Satyricon. Låta i seg selv er helt grei, verken mer eller mindre. Gjennomgangsriffet er ikke sterkt nok til at den fenger fantastisk. Samtidig er den en fin avveksling som bryter opp helheten.

III Lux Infera er blitt en meget habil affære som bør fenge mange utover de som oppholder seg i undergrunnen. Fortsatt litt å hente på både låtskriving og melodier før innertieren sitter, men hvor mange band er det egentlig som får til akkurat dét? 

8/10

Tracklist:

  1. Angel Graves 
  2. Down for Grim Lord 
  3. Scars for Scarred Ones 
  4. For Sins of the pigs 
  5. Through Punishing Gates 
  6. Behead the Infants of god 
  7. Regain the Dormant Realm 
  8. His Gift Embodied 
  9. Deliverance from Unknown

Sacrilegious Impalement@Facebook