Karmøygeddon 23 B

Sacriliege "Six6six"

av arni sørlie

89414 Sacrilege Six6sixSelskap: Pure Steel Records

Release: 03.07.15

Six6six, Six6six, Six6six messende på et seigt mørkt riff….så var Sacrileges debutskive i gang. Siden 1982 har de vært aktive med sin doom-ete nwobhm, men kun demoer er spilt inn. 

Så, hva får vi nå servert når de først slipper en fullengder? At de har litt doom innabords kan jeg være litt enig i, og at det finnes snev av nwohm kan man vel også til en viss grad si ja til, men jeg velger å kalle det oldschool mørk heavyrock.

Gitar-riff er fundamentet i musikken, men revolusjonerende er det ikke. Hvis man går litt tilbake i rock og metallens historie, finner man plenty av band som har flørtet med den litt mørke toneringen som er gjennomgående i Sacrileges musikk, men riffene og ideène er ikke på høyde med det som i dag er storheter fra epoken. 

Sacriliege@Facebook

Bill Beadle synger med den stemmen han har, og det skal han få lov til, for det er på en måte kledelig til musikken. På kanten skeivt til tider, men sjarmerende nok det, og man hører hva som blir sunget bak veggen av klang.

At de har oppheng i mørkiteter og satan får vi servert gjennom hele platen, og når Luzifer kommer for å ta sjelen i en sang, så er det "...nowhere to hide, suicide" i neste….ja, det er bare å passe seg…;).

Jeg hører hvor de vil med hensyn til stemning, men det mangler en nerve, og beklageligvis kan det være produksjonen sin feil? Det er en del fine melodiøse og kule gitarsoloer, men de kommer som en egen ting på toppen av det hele, lagt på med et vel drøyt volum. Men, slik må man gjøre det når så mye klanger er brukt, for ikke å drukne i resten av kompet. 

Ikke det helt store dette, dessverre, men hvis man liker eldre Pentagram, Black Sabbaths 'Master of Reality', Saint Vitus, eller våre egne Devil, er kanskje dette noe å gi en lytt!

Nevnte referanser klarer å sette meg i stemningen Sacrilege prøver å formidle, men det mangler som nevnt noe før de når mål. Det er en del høyere karakterer ute på nett, så kanskje det er gode greier hvis man er langt inni sjangeren…..for meg er det uansett fremdeles et middels demoband, så…

4,5/10

Tracklist:

 1.  Death March Six6Six
 2.  Welcome to the Dragons Den
 3.  Lucifer's Soldiers
 4.  In Hell
 5.  Sanctuary
 6.  Forever After
 7.  I Can’t Die
 8. Paranoia
 9.  Eyes of the Lord - Prologue
 10.  Eyes of the Lord
 11.  Death march six6six Reprise