Sadauk "A New Dawn"

av arni sørlie

Saduk 17Selskap: Pure Legend Records/PURE STEEL

Release: 08.12.17

Interessant kombimetal fra svenskene i Sadauk.

Sadauk er ute med sitt første album etter demoen Theatre Of War i 1997. Det blir 10 år det, og en time med mye å henge ørene i. Det betegnes som heavy metal med episke goth inspirasjoner, men det er mye mer enn det!

Etter første høringene var jeg ikke helt sikker på hva jeg skulle mene, men etter hvert satt det seg. Det vi må ha klart for oss, det er at Sadauk har mye å by på. Fra de streiteste hardrockriff kombinert med nesten growlvokal, til uptempo pådriv med nydelige linjer fra halsen til Therese Thomsson, til folkevisevibber og hallingdans, til teatralsk filmmusikk. Alt er svært forseggjort på alle plan, og la det nevnes at det er kjekt å skru opp, for det er en stor punchy produksjon stereoen skal formidle. 

Sadauk@Facebook

For min del blir den mørke litt growla stemmen til Joppe litt i meste laget på de temaene som er mest plain hardrock i fremtoning, akkurat som den ikke helt matcha? Men, det er jo en smakssak. Når de vandrer i darkmetal-landskapet, og drar på, da kommer stemmen til sin helhet og det sitter kanon. Også når det kvesses litt og man beveger seg mot black vokal er det råfett. Jeg liker når det er så growla men allikevel mulig å høre hva som synges. Therese treffer alt og alle hver gang hun åpner munnen med sin identitet og klassiske stemme. Kontrastene er top notch gjennom alle komposisjonene/fortellingene. Samarbeidet mellom instrumentene…NYDELIG!

Det er mye å holde styr på, og 13 låter som runder timen er kanskje litt mye? Dette er musikk for dem som vil ha litt mer enn 4/4 rett fram. Man får MYE musikk for pengene, og fans av darkmetal, folk, goth(metal varianten), symfo og komers black kan trygt handle A New Dawn!

8/10

Tracklist:

 1. Overture - Ancient Lithdor
 2. Act 1 - Melhinis Death
 3. Act 2 - Cursed Land
 4. Act 3 - Battle A God
 5. Epitaph - Funeral Among Roses
 6. Posterity - Eleannas Prophecy
 7. Vikingagillets Kvade
 8. Sailing Away
 9. As They Sleep Behind The Horizon
 10. Tears Of The Sun
 11. Who Is King In Paradise
 12. Hourglass
 13. Sage And Jeste