Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sahg, ny video

av yngve

Gitarist og vokalist, Olav Iversen : "House of Worship sier mye om Sahgs nye tilnærming til låtskriving. Vi prøver ikke å virke pretensiøse eller vise oss fram med intellektuell låtskriving. Vi trenger ikke det. Vi tenkte bare, la oss ta tilbake den klassiske heavy metal-vibben og skrive noe som får folk til å hive nevene i været og brøle med. Det var slik åpningsriffet på trommene ble til. Ikke et gitarriff for en gangs skyld, men et trommeriff, som er grunnmuren for hele låten. Alt det andre er bygget rundt det, mens vokalen leker rundt på toppen av det stramme rytmiske kompet."

***

Nyhet fra 29.07.22:

Ny video fra bandets kommende album. 

Sahg Band 22 Fotograf Francisco Munoz

Bilde, fotograf: Francisco Munoz

***

Nyhet fra 10.06.22:

Born Demon Single Artwork 3000px

Bandet deler ut tittelsporet på skiva som kommer til høsten. Det er trommeslager Mads som tipser, tusen takk!

Albumet 'Born Demon' kommer ut 21. oktober, og holder det nivået til de forrige utgivelsene, snakker vi et album vi kan glede oss til. Jeg slår et spesielt slag for 'III'.

Første låt fra det kommende albumet finner du i eldre nyhet under her.

Sahg@www

Olav Iversen, bandets gitarist og vokalist, sier i en pressemelding følgende om låten: " Vi valgte Born Demon som tittelspor og singel, fordi det er en av de tyngste låtene på albumet, og fordi den forteller noe om det overordnede temaet på plata. Om hvordan alle mennesker har sine demoner. Alle har en iboende mørk side, krefter som kan være vanskelige å kontrollere og som får oss til å gjøre gale ting mot oss selv og andre. Er dette tillært eller medfødt? Vi tror på det siste. Derfor er vi født demonisk – Born Demon.

Teksten handler om det nyfødte barnet til en kvinne og en demon. Moren er i dyp skam over feiltrinnet sitt med den onde forføreren. Hun ønsker å bli kvitt barnet og føder det dypt inne i skogen, der hun planlegger å forlate det for å dø. Men barnet bruker sine demoniske krefter til å hevne seg på henne på grusomste vis ...

Musikalsk er låten blant annet basert på verdens tyngste riff, kombinert med et flerstemt Queen-kor mot slutten av låten, der hele bandet bidro og fikk virkelig strukket på stemmebåndene."

***

Nyhet fra 29.04.22:

Sahg 22

Bergenserne er ute med coverlåt.

Sahg@www

Mads forteller at de har sluppet en verjson av Jan Eggums 'Heksedans', sjekk den under her.

Bandet: "Jan Eggums klassikere var en del av bakgrunnsmusikken til barndommen vår. På den måten er musikken hans er del av vår kulturarv. Det er lett å hevde at Sahg og Eggum er en usannsynlig match, men mens vi jobbet med materialet til vårt kommende album, var vi innom noen hjemlige inspirasjonskilder, og innså at Heksedans har alle ingrediensene til en skikkelig heavy metal-banger. Et bekmørkt åpningsriff, en tung groove og et refreng som bare skriker etter den øredøvende allsangen fra publikum på en metalkonsert.

Jan Eggums tekst til Heksedans var inspirert av kvinnene som ble forfulgt og brent til døde på grunn av sine spesielle evner, beskyldt for hekseri og svart magi. Han knyttet dette opp til moderne tid, da folk med uvanlige egenskaper fortsatt blir sett ned på. Men som Eggum selv sa det: Fremtiden tilhører heksene. Heksebrenning ble praktisert mellom De Syv Fjell fram til begynnelsen av 1700-tallet, og skrev et mørkt og grusomt kapittel i vår lokalhistorie, noe som gjør det desto viktigere å ikke glemme."

Spontan låt

"Å tilpasse denne låta til vårt univers falt så naturlig og ukomplisert, at det du hører er vårt første take etter én øving kvelden før innspilling. Vi hadde allerede landet på hvilket materiale vi skulle spille inn når denne dukket opp, så den var egentlig ikke med i planen. Men når den kom, var det ingen tvil om at den måtte spilles inn."

Heksedans er første av flere låter opp mot albumslipp i oktober.