Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Scars Of Armageddon "Dead End"

av arni sørlie

Cover Scars Of Armageddon Dead EndSelskap: Private/Pure Steel Promotion

Release: 15.12.17

Chicagopower av beste kaliber!

Dette er Scars Of Armageddon's andre slipp etter Never Sleep Again fra 2013. De holder enda US/power/speed fanen høyt, og står i grunnen ikke tilbake for noen i sjangeren.

Scars Of Armageddon@Facebook

Selv er jeg stor fan av US og power metal, så lenge det er trykk og det er tøft. Når band vaser rundt i pop landskapet melodimessig og det blir sukkersøtt, da faller jeg av. Det er derfor med stor glede jeg kan presentere Dead End, for her er det så ekte det kan bli. Den fine balansen mellom det lynkjappe, det litt mer Maidenishe stemningsleie, og det klassiske US fundamentet, det gjør at man faktisk orker hele 68 minutter av Scars Of Armageddon.

Man kan nok få en følelse av å ha hørt noen riff før, men det gjør nada nix, for det er de kule riffene vi her refererer til. Og om man skulle få gjenkjennelsestanker, fikser de lett å rive i et refreng, en bridge, eller et mellomparti, som får deg til å glemme tanken og heller bare tenke Scars. Temposkiftene og låtenes helhet er helt tipp topp, samt at det er palleplass på alles individuelle fremføring. Toppen er jo at de er molltighte sammen.

Trommis Jason Krieger skal få en tommel av meg, for han er til tider så rask og , at det til tider lures på om det er en maskin bak det hele. Gitaristene er også maskinelt på, og sammen er det en fryd for øret. Men, bandets største bonus er vokalen. Nå er jeg usikker på hva George synger og hva David synger, men det er uansett top notch på alle plan. Beskrive vokalen….hmm, fra gaten til Michael Kiske, til US-kastrat i gaten til Warrel Dane (når han drev med slikt. RIP du store hals) og trøkket til Tim Ripper Owens.

Såhh, er du fan av det tøffeste til Gamma Ray, speedmetallen til Riot, Lost Horizon, og Grim Reaper, da har du her en gullklump av dimensjoner. Håper virkelig Dead End gir dem muligheten til å menges med de store, for dette er STORT!

10/10

Tracklist:

 1. Prelude
 2. Dead End
 3. Lockdown
 4. Wasteland
 5. Elf Revolution
 6. Turns to Gray
 7. A Good Day To Die
 8. Endless Horizon
 9. What Lurks Beneath
 10. Scars Of Armageddon
 11. Fatal Impact