Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

She Said Destroy "Succession"

av yngve

She Said Destroy 21Selskap: Mas-Kina Recordings

Release: 15.10.21

Fra totalt kaoskontroll til svarte dyp.

She Said Destroy står for meg som et teknisk extremmetalband som riffa og groova verre, og hvor de ble i overkant for de fleste, som da gikk glipp av alle de flotte detaljene og instrumentmestringen som var der nede i kaoset. 

She Said Destroy@Bandcamp

Nå har de endret seg ganske mye, etter det jeg hører. Og husker. Jeg hadde ikke gjettet på at dette var She Said Destroy hadde jeg fått en blank cd med null info. Men det er noe med band som ikke bare gjentar seg selv, men har det i seg til å endre, bevege, skifte. Slikt sett er de der jeg vil ha de. Jeg har jo de tidlige greiene om jeg vil høre det.

Stort sett er det i dypet vi må, der tunge, seige, svarte kaskader av kaos enten kommer mot deg i slowmo, eller hiver seg over deg som zombiene i World War Z. Men det er det seige og monotone som dominerer. 

You Will End er et unntak, og til dels Not Only Bridges, der kjører de på med variasjon, som på tross av at jeg ikke likte låtene så bra, fungerte de som nettopp variasjon. Greed Witches drar de tilbake i sporet etter You Will End, og her er det et midtempo og mektig groove/riff som flater terrenget helt ned til jordskorpa. 

Kontrastene i Sharpening The Blade var enormt fete. Fra det rå til det vakre, til post-et-eller-annet som tok slutten rett hjem. Og så ned i det blytunge med All The King's Horses. Her var vokalen litt drøy for meg, litt for langt nede, men den er mikset litt ned, og fungerer mer som et instrument, en lydeffekt, enn den typiske stemmebruken man er vant til. 

Tittelsporet var en over 8-minutter lang tur med svarte og til dels melodiske veivalg, låten understreker at bandet ikke har hengt seg opp i en stil.

Rett og slett et meget spennende album, der noe fungerte knallbra, mens noe var litt drøyt. Men dette er en skive med bra potensiale, og en skive med evnen til å la lytteren følge med på turen, oppdage og aldri vite hva som kommer. 

Litt sansen for core, postmetal, oppdagertrang, svarte skrik og dype daler bør nok være til stede.

7,5/10

Tracklist:

 1. To Ourselves The World Entire
 2. Eyes Go Pale
 3. Our Will Be Done
 4. You Will End
 5. Greed Witches
 6. Sharpening The Blade
 7. All The King's Horses
 8. Collapse
 9. Not Only Bridges
 10. Ruin
 11. Succession