Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sinsid, kjøttkake- og potetmetal

av yngve

Sinsid 22

"Det er ikke spor av påvirkninger av noe slag inn i metallen, det er kjøttkaker og poteter, med en smak av tyttebær på siden. Ren og herlig metal. Ikke for alle, ikke for de som vil ha elementer av extremmetal, thrash, der scorer Sinsid dårlig."

Det var et utdrag av anmeldelsen min av bandets sisteskive, og jeg synes det oppsummerer hvem som vil finne glede i metallen til Sinsid, Norges svar på Saxon? Vokalist Terje er på motsatt side av det virtuelle bordet.

Sinsid@www

Les hele anmeldelsen HER .

Vi er tilbake i Haugesundsområdet, og stiller med Sinsid, bandet som spiller ubesudlet heavy metal. Velkommen tilbake til Heavymetal.no!

"Takk for det, hyggelig å være tilbake!!"

Nytt album, og bedre enn de forrige, det betyr at det går bra med dere. Hvordan føler dere selv at utviklingen har gått? Hvilke grep (alle, ikke bare gitaristene ) har tatt siden sist? 

"Vi har fått gode omtaler på In Victory,og føler vi går i rett retning ja. Låtskrivingen går vel noe likt i samme bane som før, men vi har jo fått inn en ny trommis (Trygve Tvedt) på denne platen. Han har tilføyd mer dobbel bass i lydbildet, og bidratt litt på arrangementer. Bortsett fra det kjører vi vel på nokså i samme gate som før."

Sinsid 22 Fotograf Robin Wick (1)

Bilde, fotograf: Robin Wick

Det er samme selskap, de gjør altså en bra jobb for dere fortsatt? Vanker det nok intervjuer og feedback på jobben de gjør?

"Ja, det stemmer, vi har ikke prøvd å skifte selskap ennå. Altså på det nivået vi er nå så leverer PBR det som forventes. Vi har opparbeidet et godt forhold, og kommunikasjonen mellom oss er meget bra.

Det har kommet inn mange intervjuer og reviews fra alle verdens kanter, både skriftlig og muntlig. Som da også har bidratt til en del merchetterspørsler. Har shippet en del til land som Spania, Italia, Portugal, USA og Tyskland."

Dere kjører samme type coverstil, er det nå et konsept dette? Og hvilken backstory har dere på dette? Hva vil dere for eksempel si med coveret på In Victory? Henger skivene sammen på noen måte?

"Stemmer, coveret var ment som et konsept fra starten av, og figuren er basert på halvt viking og halvt Sikhkriger. Den kommer til å figurere i forskjellige settinger på fremtidige plater. Låtmessig er det ingen sammenheng mellom skivene, så titlene er mer eller mindre basert på hva som klinger best."

Jeg har kun filer, vet lite om hva, hvem og hvorfor: hvem produserte? Hvor skjedde det? Og det låter som skivene før, men kanskje hakket opp i trøkk?

"Kun filer?? Det må vi ordne, sender deg platen og t-skjorte asap"

Ops, det var ikke meningen å trekke det dit, men bærer skjorte med Sinsid jeg, metal!

"På grunn av begrensninger rundt korona, valgte vi denne gang å spille inn alt av instrumenter i vårt eget studio, noe som da også ga oss litt mer tid under innspillingen. Det er Greg (bassisten) som sitter på kunnskapen og har det nødvendige utstyret for opptak.

Deretter leverte vi over til Green-Engine Recordings som da tok seg av mix og vokal opptak. Videre ble det shippet over til Sverige hos Magnus Lindberg Production for mastring."

Sinsid 22 Fotograf Robin Wick (3)Det er ubesudlet, som jeg var innom, metallen er ikke veldig påvirket av trender eller stilinnblandinger. Det er litt forfriskende faktisk. Hvilke band vil dere si Sinsid kan sammenlignes med slikt sett? 

"Nei, trender holder vi oss langt borte fra. Vi fikk vel kallenavnet oldschool metal fra første plate, og det passer nok inn i hva vi leverer fortsatt. Inspirasjonen kommer fra flere stiler tilbake til 70-/80-tallet, men hva vi sammenligner oss med blir vel kanskje litt vanskelig å spesifisere. Har hørt av flere reviewer som nevner de hører elementer fra WASP, Twisted Sister, Manowar, Grave Digger og til og med Slayer (da helst med tanke på vokalen)."

I tiden dere har holdt på, minus en pandemi, føler dere at Sinsid har kommet greit oppover stigen? Der dere hadde sett for dere nå når dette nye albumet er ute? Eller hadde dere ønsket å oppnå mer?

"Vel, det det spørs hvor langt oppover stigen vi egentlig ønsker å komme, dess større bandet blir jo mer forpliktelser vil det medføre... men med tanke på at vi har klart å gi ut tre album i løpet av 4 år, må vi si oss nokså fornøyd med det så langt. Ellers hadde vi nok håpet på flere spillejobber, men den nevnte pandemien satt jo det på hold en god stund."

Hvordan har prioriteringen utviklet seg? Er det fortsatt små kår, en spillejobb her og der, og familie, jobb og andre ting som styrer? Eller har det krøpet på litt ambisjoner om mer?

"Ja, på det nivået vi er i dag så styrer nok familie og jobb mye, bandet kommer vel 3. i rekken for oss, men vi er motivert til å gjøre vårt ytterste å ta de spillejobbene som dukker opp.

Vi er i dialog angående noen festivaler til neste år, og er allerede booket på Karmøygeddon 2023."

Ses der!

Er lokalmiljøet flinke til å slå ring om Sinsid? Eller slåss dere litt ensom kamp? Jeg vil gjette på at det er en ok setting å være metalband der oppe på vestkysten?

"Mnja, det er et meget bra metalmiljø på Vestlandet, men kanskje litt ensomt akkurat i vår sjanger, men det er helt greit. Det er jo videre ut i landet og over grensene vi ønsker å spille, da vi har allerede spilt en del lokalt opp gjennom årene, både som Sinsid og gjennom andre band."

Har du/dere låter på skiva som peker seg ut som favoritter? 

"Syns jo tittlelåten fenger meget bra, og så må jeg vel nevne Headless Grinder og Metalheads, ellers er vi jevnt over fornøyd med dette albumet. Det er vel mer viktig å se hva publikum liker."

Har prosessen med nytt album allerede begynt? Eller er det fullt fokus på denne nye en tid til? 

"Det vil vise seg, jeg liker jo å smi mens jernet er varmt, men mulig vi fokuserer mer på å følge denne opp med livejobber, og kanskje gi ut et par nye singler innimellom."

Og har Pitch Black opsjoner på flere skiver fra dere?

"Nei, vi signerer kontrakt for hvert album, så vi står egentlig fritt til å velge når tiden kommer for å gi ut fjerde albumet."

Tusen takk, alltid hyggelig å slå et slag for klassisk metal, og selv om den stilen kanskje ikke står så sterk t i Norge generelt, håper jeg noen sjekker dere ut. Har dere noen linker, har dere merch, avsluttende ord? Fyr løs:

"For å qoute et par linjer fra nylige review’s":

  • It seems new blood has invigorated Sinsid to create some of the best, inspired and most powerful work to date. Metal Temple
  • In Victory is a strong album, a real throwback to better/different days depending on where you stand on nostalgia.  GBHBL
  • An album of sheer class, Sinsid are the old-school metal groove made of pure steel. Liverpool Sound and Vision
  • Overall, a fiery romp of very heavy traditional metal, Sinsid delivers an infectious forty-two minutes of headbang ability. Metal-Roos
  • A diverse album that doesn't get boring and is really fun to listen to. You can tell how the band harmonizes and that every band member is a master of his craft. Sinsid have once again - and now for the third time - proved with In Victory that they love their music. Strong album!.  Metal Madness

Ja, merch har vi, både t-skjorter, singlets, caps, CD og Vinyl.

Sinsid@Facebook

Alltid hyggelig å slå av en prat med Mr Metal.no."

Bilde, fotograf: Robin Wick

Sinsid 22 Fotograf Robin Wick (2)