Karmøygeddon 23 B

Sinsid, vestlandsk heavy metal

av yngve

Sinsid 18Bandet leverte en bra plate i metalsjangeren for litt siden, vi snakker oldschool på ordentlig, ikke retro, men på en genuin måte. I min anmeldelse av albumet de slapp i sommer, 'Mission From Hell', skrev jeg blant annet: "...Det Sinsid fikser så utrolig bra er å unngå å kopiere, kjøre retro, å være så opplagt styrt av det de har hørt på. Her skaper bandet musikk som kunne ha blitt sluppet den gang metallen begynte å formes. Da snakker jeg ikke om Nwobhm-tidlig, men kanskje litt av det som kom etterpå, type 83/84-86."

Sinsid, velkommen til Heavymetal.no! Dette bandet har kanskje ikke alle fått med seg, hvorfor skal folk sjekke dere ut?

"10 låter med 80-talls heavy metal i all enkelhet, som et godslokomotiv, røft, tøft og jordnært. 

Jeg tror nok at det er verdt å sjekke oss ut fordi albumet har en såpass variert stil at det kan appellere til folk flest innen for den respektive sjangeren. Du får en oldschool 80-tallsfølelse med en mye mer moderne produksjon."

Og metallen er ganske utenfor de stilene vi er vant til med i dag, dere har valgt en tung, episk form for klassisk metal, uten svulstige refrenger og doble basstrommer 😊. Hva ligger til grunn for stilvalget?

"Jeg tror ikke vi hadde noe bestemt plan angående stilvalget, det har vel med at vi alle hører på så mye forskjellig stil arter samtidig som vi har klassisk metal (oldschool) i bunn."

Coveret og tittelen, er det en tanke bak, et konsept som henger sammen? Eller bare et tøft bilde og en metal tittel? 

"Coveret var tenkt ut på samme måte som bandnavnet. Jeg er halvt indisk og halvt norsk, med andre ord halvt viking og halvt sikh. Figuren på coveret er satt sammen som dette, en viking-/sikhkriger. Angående tittelen så følte jeg rett og slett at det var den som passet sammen med debutalbumet, men den henger ikke nødvendigvis sammen med coveret."

Sinsid 18 (4)Er det du Terje som er sjefen her? Med tanke på at bandnavnet er fra ditt mellom-/etternavn?

"Vel, sjef og sjef... Bandnavnet er satt sammen som du nevnte av mellom- og etternavnet mitt ja. Det er jeg som stiftet bandet og er drivkraften bak, men skal ikke ta kreditten for låtene. Det er først og fremst Sten Roger og Even som har komponert sammen med litt hjelp fra Robin. Jeg pitcher litt ideer og lager tekst."

Du hadde en karrière i Zeno Morf for en del år siden, hvor vokalen ikke helt kom til sin rett om jeg husker riktig fra slik jeg opplevde det. I Sinsid faller det myyye bedre på plass, her er vokalen på høyde med musikken, disse to elementene smelter sammen og jobber veldig bra side om side. Tanker?

"Først og fremst er jeg meget takknemlig for min tid i Zeno Morf, og snakker fortsatt med gjengen derfra. At ting ikke falt helt på plass den gang var nok en kombinasjon av flere ting. Blant annet var jeg da litt uerfaren som vokalist, samtidig ble ikke låtene laget etter min vokalstil. Nå i Sinsid jobber vi ut i fra at hele lydbildet passer bra sammen, så takk for at du syns vi hører bedre ut nå."

Sinsid@Facebook

Og hvilke band vil du trekke fram om folk spør hva dere ligner på? Lik eller hat spørsmålet, men det er ofte greit å ha noen referanser 😉

"He-he, ja si det. Ut fra anmeldelser har de nevnt noen likheter med Sabaton, Manowar, Judas Priest, Twisted Sister og Wasp, samt noen mindre kjente band jeg ikke har hørt om før. Men jeg tror nok at vi har så pass varierte låter på platen at det vil være vanskelig å finne noen direkte likheter."

Sinsid 18 (5)Dere er et Haugesundsband, som jo er en scene som styres litt av vikingemetal, svingende ølglasstoner 😉. Og Frode i Einherjer har jo produsert skiva. Hva har dere av forhold til denne stilen?

"Jeg har kjent Frode i over 20 år, og liker godt Einherjer og flere band i samme sjanger. Mulig vi prøver å stikke litt innom den stilen også, i hvert fall kanskje gjennom litt image og vokal, men tror ikke vi har større forhold til den stilen."

Hva står på timeplanen framover da? Av konserter, intervjuer, etc., er det et band som satser stort, eller som tar det stille og forsiktig, en gig av og til?

"Dette er vel egentlig det jeg liker minst å svare på, nettopp fordi jeg ikke kan svare det jeg ønsker. I og med at vi alle er er småbarnsfedre med faste jobber kan vi dessverre ikke satse så mye som vi drømmer om. I utgangspunktet har vi mulighet å spille i helger og ferietider, men vil selvfølgelig vurdere alle spillejobber som kommer vår vei :)."

Så langt har det blitt tre mailintervjuer og en radiointervju. Ellers hadde vi releasekonsert i Haugesund 26. mai og Ålvik Rock 1. september. Vi har noen andre forespørsler ute, men de er ikke bekreftet ennå."

Hvordan fikk dere napp hos Pitch Black? Var det noen kontakter i området der dere bor som var behjelpelige, eller fikset dere dette på egen hånd?

"Vi hadde i utgangspunktet tenkt å gi ut platen selv, men etter hvert tenkte jeg at det ville være vanskelig med promotering osv. Jeg tok kontakt med flere plateselskaper og fikk tilbud fra 3 av dem. Jeg forhørte meg litt rundt og vi bestemte oss for Pitch Black."

Sinsid 18 (3)Hva er favoritten(e) på skiva da? Eller er det en lang god opplevelse for deg?

Terje: "Jeg synes jevnt over at platen er meget bra, men skal jeg måtte trekke frem noen låter så må det vel være Steel Riders, Sons Of The North, Mission From Hell."

Sten Roger: "Vanskelig å si hvilke som er best da jeg liker alle, men får trekke frem Union Sign, Lost & Lonely."

Robin: "Mine favoritter er Steel Riders, Infernal Pit og Lost & Lonely."

Dere kan lese min anmeldelse av skiva HER .

Skiver og band som virkelig har definert ditt liv innen metalsjangeren?

Terje: "Manowar Into Glory Ride, Dio Holy Diver, Iron Maiden 'Powerslave', Wasp Crimson Idol, Megadeth Rust In Peace, Twisted Sister Stay Hungry, Danzig/Misfits og mange flere."

Sten Roger: "Jimmy Hendrix, Led Zepplin, Deep Purple, Gary Moore og mye blues."

Robin: "Steve Wilson, Dream Theatre, Opeth, Rush og prog generelt."

Må si, variert kost, det er aldri feil :).

Og da sier vi tusen takk, og håper folk sjekker ut bandet. Hvor skal folk stoppe innom for å lytte og se, kanskje kjøpe? 

"Jeg tror albumet skal være tilgjengelig i de fleste plate-/nettbutikker. Den kan også kjøpes gjennom Pitch Black Records eller på vår hjemmeside . Det ligger også ute på Spotify."

Om dere har noe å si på tampen, noe jeg har glemt, kanskje en oppfordring, hilsener, her er et flott sted å skrible ned alt dere vil 😊

"Vi sier spesielt takk til Erik Westerlund som komponerte Union Sign, takk til Rolf Nymark og Joakim Antonsen som spilte bass i studio, og Frode Glesnes som guidet oss og produserte albumet.

Takk til våre familier og venner som stilte opp. Takk til Very Metal Art for albumdesign, logo og layout. Takk til Pitch Black Records for utgivelse og promotering. Og takk til alle gode omtaler så langt :).

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook . Håper folk kommer å sjekker oss ut når vi spiller :)."

Sinsid 18 (2)Sinsid 18 (1)